AcasăPoliticaReactii de la Bucuresti, dupa ce Dorin Chirtoaca a castigat alegerile pentru...

Reactii de la Bucuresti, dupa ce Dorin Chirtoaca a castigat alegerile pentru primaria Chisinaului

Atat liberalii, cat si presedintele PSD, Victor Ponta, dar si liderul PMP au tinut sa il felicite pe Dorin Chirtoaca pentru castigarea unui noi mandat – al treilea- in fruntea Chisinaului.

In conditiile in care Chirtoaca a obtinut 53, 4% din voturile cetatenilor moldoveni cu drept de vot care au trecut, duminica, pragul sectiilor de vot de pe raza capitalei Republicii Moldova, pentru a-si vota primarul, in cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale, actualul edil al Chisinaului a devansat-o pe contracandidata sa, Zinaida Grecianii. Dupa cum era de asteptat, vestea a fost primita cu mare bucurie in tabara Partidului liberal moldovean.

„Felicitari!”

Iar de la Bucuresti, printre primii care au tinut sa ii transmita felicitari lui Dorin Chirtoaca au fost chiar reprezentantii formatiunii conduse de catre Alina Gorghiu si Vasile Blaga, respectiv marele PNL. „Partidul National Liberal il felicita pe Dorin Chirtoaca pentru victoria de la alegerile pentru primaria Chisinaului si isi exprima optimismul in ceea ce priveste parcursul european al Republicii Moldova„, suna mesajul trasmis, luni, din directia PNL.

La randul sau, Victor Ponta a reactionat, ca urmare a aflarii rezultatelor alegerilor locale din ziua precedenta, din Republica Moldova. „Dupa o perioada foarte grea au venit din Moldova vesti foarte bune! Felicitari!„, suna mesajul postat de seful Guvernului, aflat in Turcia, prin intermediul Facebook.

Si liderul Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, l-a felicitat pe Chirtoaca, edilul reconfirmat de votul moldovenilor in fruntea capitalei Republicii Moldova. „Dorin Chirtoaca a invins! Chisinaul a confirmat ca vrea un destin sigur si demn alaturi de noi, in Europa! Felicitari, Chisinau! Bravo, Dorin!„, suna mesajul transmis, tot pe Facebook, de Tomac.

„Sa fie clar, Dorin primar!”

Nu in ultimul rand, va prezentam mesajul edilului din Chisinau, odata ce s-au aflat rezultatele votului de duminica. Tanarul politician in varsta de 36 de ani, aflat de circa noua ani in functia de vicepresedinte al Partidului Liberal si, mai nou, la al treilea mandat in fruntea principalului oras al Republicii Moldova, le-a multumit, public, celor care l-au votat: „Sa fie clar, Dorin primar! Felicitari si multumiri tuturor, am castigat! Intr-un ceas bun si cu Doamne ajuta inainte pentru dezvoltarea europeana a Chisinaului si pentru integrarea completa si definitiva a Republicii Moldova in Uniunea Europeana!”, a marturisit Chirtoaca, pe aceeasi retea de socializare.

sursa foto: Facebook/ Dorin Chirtoaca

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger