AcasăPoliticaReactie din directia Comisiei SRI din Parlament, in privinta 'ofiterului acoperit' din...

Reactie din directia Comisiei SRI din Parlament, in privinta ‘ofiterului acoperit’ din PSD

Georgian Pop

In contextul recent aparutelor speculatii in privinta existentei a ceea ce fostul lider PSD a numit a fi un posibil „ofiter” acoperiti din randul formatiunii politice, seful Comisiei permanente parlamentare de control asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii (SRI) a venit cu o serie de lamuriri.

Georgian Pop

Mai precis, deputatul Georgian Pop, presedintele acestui for parlamentar a explicat faptul ca verificarile facute in acest sens au indicat faptul ca SRI-ul nu are ofiteri acoperiti in Legislativ, Executiv sau in partidele electorale.  „In ceea ce priveste tema posibililor ofiteri acoperiti ai SRI reiterez, asa cum am comunicat public si in alte situatii, ca cel putin in mandatul meu de presedinte al Comisiei am verificat constant respectarea legislatiei pe acest subiect. Concret, documentele oficiale rezultate in urma controalelor efectuate probeaza faptul ca nu exista incompatibilitati legale in Parlament, Guvern sau partide politice, adica SRI nu are ofiteri acoperiti in institutiile in care legislatia interzice expres acest lucru”, sustine Georgian Pop, intr-un comunicat.

Chiar si asa, deputatul a cerut, public, tuturor care au probe care sa ateste contrariul, sa le aduca degraba la Comisie. „Pe fondul campaniei electorale, fiecare om politic este liber sa declare ceea ce doreste (libertatea de expresie este garantata). Dar, pe langa simple declaratii politice, orice politician sau orice cetatean care are date sau elemente concrete este asteptat sa le puna imediat la dispozitia Comisiei”, a mentionat social-democratul Pop, in precizarile postate pe site-ul Camerei.

Precizarile sale vin dupa ce , vineri dupa-amiaza, Victor Ponta scria, pe Facebook, faptul ca nu crede ca Dragnea ar trebui sa demisioneze de la carma partidului, pentru ca „Trebuie sa tina Partidul unit, sa castige alegerile locale si parlamentare si sa fereasca PSD de toti „ofiterii” acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia!”, ulterior precizand ca nu s-a referit la actualul numar 2 din PSD. „Update – pt ca am vazut interpretarile din presa vreau sa precizez ca atunci cand am scris de „ofiterii” care vor sa preia puterea in PSD NU ma refeream la Valeriu Zgonea – ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”.

Ar mai fi de spus faptul ca doua nume cunoscute din randul actualilor vicepresedinti ai formatiunii, Ecaterina Andronescu si Mihai Tudose au negat ca ar fi in vreo astfel de ipostaza.

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger