AcasăPoliticaReactie. Ce planuri ar avea, de fapt, Finantele in privinta taxelor

Reactie. Ce planuri ar avea, de fapt, Finantele in privinta taxelor

Doua lamuriri dintr-un foc au venit, miercuri in jurul pranzului, din directia ministerului condus de catre Anca Dragu. Prima dintre ele a vizat informatia privind un anume proiect ce ar fi vizat o eventuala dublare a contributiilor de asigurari sociale in cazul angajatilor.

Asadar, nici bine nu a aparut in spatiul public un astfel de zvon care le-a dat contribunabililor fiori reci pe sira spinarii (DETALII AICI), ca din directia Ministerului Finantelor a aparut o reactie cu intentie lamuritoare, din care rezulta, din capul locului, faptul ca institutia „urmareste simplificarea si stimularea investitiilor prin masuri fiscale, nicidecum majorarea taxelor si impozitelor”. Drept urmare, se anunta negru pe alb ca ministerul nu ar intentiona sa creasca aceste contributii sociale obligatorii nici in cazul angajatului, nici al angajatorului, si nici sa mareasca taxe in privinta Persoanelor Fizice Autorizate (PFA).

„Nu includem masuri care sa creeze poveri fiscale suplimentare”

Mai mult, continuand aceeasi idee, in comunicatul menit sa linisteasca apele in aceasta chestiune, Anca Dragu este citata spunand ca a cerut specialistilor din institutia pe care o conduce sa faca o analiza, dar care nu are in vedere vreo crestere de taxe. „Am cerut expertilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiza interna care sa cuprinda mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea si crearea unor conditii mai bune pentru mediul de afaceri. In acest context, cresterea taxelor nu a fost luata in considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de masuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem masuri care sa creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activitati independente„, a lamurit Dragu.

In alta ordine de idei, pe fondul aparitiei in spatiul public a unui astfel de scenariu, din directia MF se fac precizari si in privinta asa-zisei intentii de a amnistia averile nejustificate: „Informatiile aparute in presa, potrivit carora averile nejustificate de pana la un milion de euro primesc o perioada de gratie, respectiv pana pe 31 martie 2017, nu reflecta o decizie a Ministerului Finantelor Publice”.

164 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Florian Colceag: oamenii au nevoie de crize pentru a se trezi.” Jegul asta, si ceilalti romani, implicati cu totii in pregatirea acestor crize, uita sa declare un amanunt esential: dupa criza, EI vor controla toata situatia, iar ceilalti vor ramane cu „trezirea” (adica cu acceptarea noii realitati).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger