AcasăPoliticaReactia sefului Guvernului, dupa declaratiile presedintelui privind noul Cod Fiscal

Reactia sefului Guvernului, dupa declaratiile presedintelui privind noul Cod Fiscal

La doar cateva ore de cand seful statului a facut o serie de precizari in privinta actului normativ, despre care spunea, printre altele, ca il analizeaza in aceste zile, pentru a decide asupra „oportunitatii promulgarii” acestuia, premierul a oferit o replica acestor declaratii facute de catre Klaus Iohannis in cadrul unui eveniment la care a participat la sediul BNR, la invitatia Guvernatorului Bancii Nationale.

Intr-o prima faza a facut declaratii la sosirea sa la sediul PSD in jurul orei 14, pentru ca, doua ore mai tarziu, pe contul sau oficial de Facebook sa apara un mesaj prin intermediul caruia Victor Ponta isi exprima convingerea ca acest noul Cod Fiscal e necesar, dar si ca actul normativ ajuns la Cotroceni, in vederea promulgarii, va aduce o serie de beneficii. „Referitor la declaratiile presedintelui Klaus Iohannis: Codul ‪‎Fiscal a fost scris de specialisti si votat in unanimitate dupa dezbateri in Parlament. Sunt convins ca avem mare nevoie de acest Cod, care va duce la dezvoltare si creare de locuri de munca, pentru a reduce decalajul intre ‪Romania si celelalte state europene„, suna postarea edificatoare.

Anterior, Klaus Iohannis afirmase ca Romania are nevoie de o economie sanatoasa, productiva si competitiva, dar si ca e necesar ca, odata cu preocuparea pentru scaderea taxelor, sa existe si o atentie asupra modului in care se face acest lucru. „Istoria recenta arata ca nu ne mai putem permite experimente economice sau politici publice cu jumatati de masura (…) Tocmai de aceea, devine imperativ sa renuntam la cel putin cateva iluzii: in primul rand, iluzia ca prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare si datorie publica, rostogolita continuu, de la un an la altul; apoi, iluzia ca politicile monetare si fiscale pot compensa absenta reformelor reale (…) As putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea il analizez, pentru a decide asupra oportunitatii promulgarii sale. Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca acest Cod fiscal ar revolutiona finantele Romaniei, prin simpla reducere a unor impozite. Cred ca n-ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face aceasta. (…) Totodata, contextul actual, atat economic cat si geopolitic, impune abordari prudente, responsabile pentru starea finantelor publice, si echilibre economice„, a tinut sa atraga atentia presedintele Iohannis, dand ca exemplu si situatia din Grecia.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger