AcasăPoliticaReactia Rovanei Plumb, sef interimar la PSD, dupa anuntul lui Ponta

Reactia Rovanei Plumb, sef interimar la PSD, dupa anuntul lui Ponta

Dupa cum era de asteptat, decizia premierului- lider al PSD- de a se retrage din fruntea partidului nu avea cum sa ramana fara ecou in randul social-democratilor. Printre primii lideri care au iesit public cu o reactie in aceasta privinta se numara Rovana Plumb.

La scurta vreme dupa ce Victor Ponta si-a vestit decizia de a se retrage de la sefia Partidului Social Democrat, hotarare anuntata printr-o scrisoare postata pe Facebook, duminica seara, Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al formatiunii si cea care, in perioada in care premierul a fost la recuperare, in Turcia, dupa operatia suferita la genunchi la mijlocul lunii trecute, a preluat, interimar, sefia PSD, a facut o serie de clarificari. Tot prin intermediul retelei de socializare amintite.

Ministrul sustine ca avea stiinta despre initiativa lui Ponta, pentru ca vorbise cu acesta in cursul zilei de duminica, dar si ca intelege dorinta acestuia din urma de a-si demonstra nevinovatia, avand in vedere ca a ajuns in vizorul DNA. „Stiam de aceasta intentie, iar in ceea ce priveste decizia lui arata preocuparea pentru partid si preocuparea de a-si demonstra nevinovatia. Avem incredere totala in Victor Ponta si in nevinovatia sa si asteptam sa revina la conducerea executiva a partidului”, sustine sefa interimara a PSD.

In cele ce urmeaza, Plumb a explicat, practic, ce se va intampla, practic, la varful PSD, insistand asupra faptului ca social-democratii vor avea in continuare o conducere interimara, cum s-a intamplat de cateva saptamani incoace. „Vorbim de o prelungire a interimatului care functioneaza si in prezent. Va asigur ca ‪‎PSD e in situatie total functionala”, a punctat ministrul, insistand ca Ponta nu demisioneaza de la sefia PSD, ci doar se retrage demporar.

Cat priveste sefia Guvernului, Rovana Plumb a intarit, practic, spusele premierului- acelea ca va continua sa conduca Executivul. Mai mult, va asista si la sedintele Coalitiei de guvernare. „Ponta va continua in calitate de premier sa participe la sedintele de guvern si la sedintele coalitiei”, a conchis actuala sefa a PSD.

Precizam ca, seara trecute, Ponta a anuntat ca a decis sa se retraga de la sefia PSD, pentru a nu afecta imaginea partidului, avand in vedere ca a ajuns sa fie anchetat de DNA. „Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!)”, a sustinut primul-ministru, adaugand ca, daca nu va avea o solutie in justitie pana la Congresul PSD, nu va mai candida la nicio functie de conducere in partidul al carui membru este din anul 2002.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger