AcasăPoliticaReactia Rovanei Plumb la declaratia ministrului austriac in privinta alocatiilor pentru copiii...

Reactia Rovanei Plumb la declaratia ministrului austriac in privinta alocatiilor pentru copiii romani

(foto: Facebook)

„Surprindere” si „dezamagire” – au fost primele stari resimtite de catre social-democrata aflata in fruntea Ministerului Muncii fata de declaratia sefului Diplomatiei austriece in privinta alocatiilor acordate copiilor romani.

Rovana Plumb adauga, totodata, intr-un mesaj dat publicitatii, duminica, pe contul sau oficial de Facebook, faptul ca masurile aduse in discutie de catre oficialul de la Viena sunt „contrare principiilor fundamentale ale UE – principiul antidiscriminare si a celui privind libera circulatie a persoanelor”, in timp ce mesajul lui Sebastian Kurz este „total inacceptabil si incompatibil cu functia detinuta” intr-un guvern european, dar si de neacceptat „din punct de vedere al relatiilor bilateriale dintre ‪‎Romania si Austria”.

Va amintim ca, recent, ministrul austriac amintit si-a manifestat nemultumirea fata de faptul ca un copil al unui cetatean roman aflat la lucru in Austria primeste o alocatie de 160 de euro, in conditiile in care indemnizatia pentru cei mici, in Romania, este mult mai mica.

De altfel, dupa cum se stie, la nivelul intregii tari, alocatia pentru copii a fost dublata, de la 1 iunie, la nivelul a 84 de lei.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger