AcasăPoliticaReactia presedintelui Iohannis, dupa votul din Senat in cazul Sova

Reactia presedintelui Iohannis, dupa votul din Senat in cazul Sova

La scurta vreme dupa ce Senatul a respins, prin votul dat marti seara in plen, solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a social-democratului Sova, liderul de la Cotroceni a reactionat.

Klaus Iohannis a ales sa posteze un mesaj scurt si concis, pe contul sau oficial de Facebook, punct de vedere prin intermediul caruia sa nu lase vreo urma de dubiu asupra faptului ca este nemultumit de faptul ca Legislativul „persevereaza in a obstructiona procesele din justitie”, facand apel, remarca acesta, la tot soiul de stratageme procedurale. „Constat, din pacate, ca prin votul dat astazi (marti-n.r) in Senat, Parlamentul persevereaza in a obstructiona procesele din justitie, apeland la tertipuri procedurale”, a notat Iohannis.

Concluzia sefului statului nu e deloc una favorabila componentei actualului legislativ. „Atunci cand este vorba de statul de drept, este din ce in ce mai greu de lucrat cu acest Parlament si aceasta majoritate”, a conchis presedintele, in mesjaul facut public la doar cateva ore dupa ce s-a aflat rezultatul celui de-al doilea vot dat in senat, in privinta cererii DNA vizandu-l pe fostul ministru al Transporturilor.

Va reamintim ca, odata ce s-a decis reluarea votului, solicitarea procurorilor a fost respinsa cu 72 voturi, doar 66 voturi fiind „pentru” incuviintarea retinerii senatorului. Initial, cerera DNA vizandu-l pe Sova a fost votata in plenul Senatului, pe 25 martie, fiind si atunci respinsa.

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger