AcasăPoliticaReactia premierului Ponta dupa numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT

Reactia premierului Ponta dupa numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT

In conditiile in care seful statului a semnat, marti, decretul de numire a procurorului Daniel Horodniceanu in fruntea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), primul-ministru a facut cateva precizari.

Mentionand din start ca nu il stie personal pe Horodniceanu, procurorul care, pana la numirea la sefia structurii centrale a DIICOT ocupase cea mai inalta functie in cadrul DIICOT Iasi, Victor Ponta a tinut sa ii ureze succes in noua functie. „Nu il cunosc personal pe noul Procuror Sef al DIICOT (domnul Daniel Horodniceanu), dar am incredere si ii urez un mandat de succes!”, a transmis seful Guvernului, prin intermediul unui mesaj postat pe reteaua de socializare Facebook. Va amintim ca mandatul lui Horodniceanu in fruntea DIICOT va fi de trei ani.

In urma cu doar cateva ore, Administratia Prezidentiala anunta ca seful statului l-a numit pe procurorul Daniel Constantin Horodniceanu la conducerea acestei institutii. Klaus Iohannis a luat aceasta decizie la cateva zile dupa ce a solicitat Consiliului Superior al Magistrarurii (CSM), forul care a avizat numirea lui Horodniceanu la sefia institutiei conduse, pana in noiembrie anul trecut, de catre Alina Bica, inregistrarea interviului sustinut de Horodniceanu pe 4 mai, in fata membrilor sectiei pentru procurori, precum si alte documente considerate edificatoare, inainte de a lua o decizie privind procurorul propus la sefia DIICOT de ministrul Justiei, Robert Cazanciuc.

author avatar
Cristina Stefan
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger