AcasăPoliticaReactia lui Ponta dupa acuzatiile presedintelui Basescu, privind “intelegerea” cu Antonescu

Reactia lui Ponta dupa acuzatiile presedintelui Basescu, privind “intelegerea” cu Antonescu

La scurta vreme dupa ce seful statului a sutinut ca ar avea „confirmarea” ca Ponta si Antonescu ar fi facut, inca de luni, un „aranjament” pe Legea amnistiei si Codul Penal, premierul a reactionat.

Ponta a negat ca intre el si partenerul sau din USL, si totodata presedinte al Senatului, ar fi existat o „intelegere” in chestiunea modificarilor Codului Penal, asa cum a fost acuzat de catre presedintele Basescu. „V-o spun inca o data. Parlamentul este seful Guvernului si nu invers”, a mai declarat Ponta.

Cat priveste solicitarea exprimata de Traian Basescu, cu privire la demisia din fruntea Guvernului, premierul a ales sa nu ii raspunda sefului statului, in momentul in care jurnalistii i-au cerut sa comenteze aceasta propunere: „In niciun fel. Nu ma intereseaza”.

Presedintele Basescu a declarat, vineri, in cadrul unei emisiuni difuzate de B1 Tv, ca Victor Ponta si Crin Antonescu s-ar fi „inteles” ca legile sa treaca in Parlament in perioada in care seful Guvernului era la Johannesburg, la ceremoniile in memoria fostului lider sud-african, Nelson Mandela. „Aranjamentul intre Ponta si Antonescu pe Legea amnistiei si Codul Penal s-a facut luni. Astazi va pot confirma ca s-au inteles amandoi ca aceste legi sa treaca in timp ce Ponta era la Johannesburg”, a sustinut Basescu. Totodata, liderul de la Cotroceni considera ca Antonescu, Ponta si Zgonea ar trebui sa demisioneze.

382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger