AcasăPoliticaReactia Monicai Macovei dupa ce Basescu a sustinut ca Ponta a fost...

Reactia Monicai Macovei dupa ce Basescu a sustinut ca Ponta a fost ofiter acoperit SIE

Fostul ministru al Justitiei a reactionat dupa ce, seara trecuta, Traian Basescu a sustinut ca premierul Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, in perioada 1997-2001. Monica Macovei ii cere primului-ministru sa demisioneze, dar si sa se retraga din cursa pentru prima functie in stat.

„Ponta trebuie sa demisioneze in acest moment din functia de prim-ministru si sa-si retraga candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei”, sustine Macovei, pe contul sau oficial de Facebook.

Mai mult, fostul ministru al Justitiei vrea ca, odata ce renunta la sefia Guvernului, dar si la candidatura la prezidentiale, Victor Ponta sa motiveze si de ce anume ar fi incalcat cea mai inalta lege a statului, care le interzice procurorilor sa fie ofiteri ai Serviciului de Informatii Externe. „Dupa demisie si retragere, Ponta trebuie sa explice oamenilor de ce a incalcat Constitutia si a mintit atatia ani. Potrivit Constitutiei, Ponta, ca procuror, nu avea voie sa fie si ofiter SIE, intre cele doua functii existand o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevazuta la art. 132 alin. 2 din Constitutia in vigoare, si la art. 131 alin. 2 din Constitutia in vigoare intre 1991 si 2003”, adauga Monica Macovei, candidat independent la prezidentialele de luna viitoare.

Va reamintim ca, luni seara, intr-un interviu acordat Realitatea Tv, seful statului a sustinut ca premierul Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, intre 1997 si 2001, cerandu-i sefului Guvernului sa recunoasca acest lucru. In replica, Victor Ponta a declarat ca afirmatiile presedintelui sunt „numai minciuni”, seful statului fiind, spune primul-ministru, „extrem de tulburat” .

330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger