AcasăPoliticaReactia ministrului de Externe, dupa atacurile din capitala Danemarcei

Reactia ministrului de Externe, dupa atacurile din capitala Danemarcei

(sursa foto: mae.ro)

Actiunile armate din Copenhaga, considerate a fi atacuri teroriste, au fost condamnate la Bucuresti atat de catre presedintele Iohannis, cat si de catre reprezentantii Ministerului de Externe, in frunte cu seful Diplomatiei romane, Bogdan Aurescu.

(sursa foto: mae.ro)

Oficialii MAE transmit condoleante familiilor celor care au pierit in urma celor doua actiuni violente, condamnand, totodata, „cu fermitate”, atacurile teroriste din Danemarca. „Ministerul afacerilor externe considera ca astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene constituie un atac la adresa valorilor europene fundamentale”, se arata in comunicatul ministerului.

Mai mult, ministrul Aurescu sustine, o data in plus, dupa actiunile violente care au semanat spaima in randurile participantilor la o dezbatere publica, aflati intr-un centrul cultural, dar si in cazul persoanelor aflate in apropierea sinagogii atacate de un individ inarmat, ca e nevoie ca lupta impotriva terorismului sa fie continuata. „Asemenea atacuri de o gravitate deosebita si lipsite de orice justificare ne intaresc si mai mult angajamentul de a lupta impotriva terorismului international si a extremismului”, precizeaza seful Diplomatiei romane, in acelasi comunicat.

67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger