AcasăPoliticaReactia lui Sova, dupa rezultatul votului din Senat: "justitia nu se face...

Reactia lui Sova, dupa rezultatul votului din Senat: „justitia nu se face prin arestari!”

Fostul ministru, avocat de profesie, considera ca actul de justitie nu a fost blocat ca urmare a rezultatului votului Senatului in cazul solicitarii DNA, care il viza, pentru ca „justitia nu se face prin arestari”.

Odata ce a aflat ca, in urma votului dat in plen, de catre colegii sai senatori, a ramas cu imunitate, pentru ca, dat fiind faptul ca nu s-a atins votul majoritarii parlamentarilor care au votat, nu s-a incuviintat retinerea si arestarea sa preventiva, cerere formulata de catre procurorii DNA, in urma cu aproximativ doua saptamani, mai precis pe 13 martie, in cazul fostului ministru al Transporturilor, pentru acuzatia de complicitate la abuz in serviciu, Dan Sova a facut o prima declaratie.

„N-a intrerupt Parlamentul justitia, pentru ca justitia nu se face prin arestari. Justitia se face prin judecata, la judecator”, a afirmat senatorul.

Va amintim ca, miercuri, in plenul Senatului, in urma votului secret cu bile, din totalul de 168 de senatori prezenti in sala, la momentul votului, 151 au votat. Au fost 79 de voturi „pentru”, 67 „impotriva” si cinci anulate. Ca urmare, s-a anuntat ca „nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor”, motiv pentru care „Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva” a lui Dan Sova.

author avatar
Cristina Stefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger