AcasăPoliticaReactia lui Oprea: Am aflat din presa de solicitarea DNA/Ma consider nevinovat/Luptele...

Reactia lui Oprea: Am aflat din presa de solicitarea DNA/Ma consider nevinovat/Luptele politice implica si victime colaterale

La doar cateva ore de cand s-a aflat ca procurorii cer aviz in vederea incuviintarii urmaririi penale a fostului ministru de Interne, actualmente doar senator, liderul UNPR a facut o scurta declaratie de presa, in care a anuntat, cu subiect si predicat, ca se considera nevinovat.

Gabriel Oprea a reactionat, prin intermediul unei foarte scurte declaratii de presa, pe care a facut-o, de la sediul partidului in fruntea caruia se afla, avand alaturi mai multi dintre colegii sai, printre care edilul sectorului2, Neculai Ontanu, dar si fostul ministru Radu Stroe.

Am aflat din presa despre solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de urmarire penala in ceea ce ma priveste”, a tinut sa spuna Oprea, adaugand ca e de parere ca este „de obligatia procurorilor” sa verifice oricare eventuale incalcari ale legii.

Fostul sef al MAI a adaugat ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate informatiile si documentele considerate a fi necesare in aceasta cauza. „Am respectat legile Romaniei in toata activitatea mea si le respect in continuare. Ma consider nevinovat, acest lucru se va demonstra mai devreme sau mai tarziu (…) in al doilea rand, am sprijinit justitia si activitatea DNA pe tot parcursul activitatii mele. In al treilea rand, consider ca am aceleasi drepturi si libertati in fata justitiei, ca orice alt roman. Voi sustine demersurile pentru aflarea adevarului (…) nu voi ingreuna mersul anchetei, in egala masura imi voi apara drepturile„, a transmis Gabriel Oprea.

Totodata, liderul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei a facut referire si la un alt aspect, punctand urmatoarele chesituni: „Stiu ca viata politica presupune riscuri dintre cele mai variante, inclusiv de a deveni o victima colaterala a unor lupte purtate de unii sau de altii (…) nu-mi voi schimba principiile niciodata„.

Nu in ultimul rand, Oprea a adus in discutie si numele formatiunii pe care o conduce, in contextul faptului ca suntem int-run an electoral. „UNPR este un partid politic puternic, in ciuda loviturilor primite de la adversarii politici, mergem mai departe”, a conchis Oprea, inainte de a se retrage de la pupitrul de la care a facut aceste declaratii cu intentie lamuritoare, alegand sa nu raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Va reaminim ca, anterior, DNA a anuntat, printr-un comunicat, faptul ca se cere incuviintarea urmaririi penale fata de Oprea, pentru doua fapte de abuz in serviciu, una constand in „folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere”, iar cealalta in „incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere”.

author avatar
Cristina Stefan
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger