AcasăPoliticaReactia lui Lazaroiu, dupa aparitia stenogramelor din sedinta liberalilor: "Aflam secretul lui..."

Reactia lui Lazaroiu, dupa aparitia stenogramelor din sedinta liberalilor: „Aflam secretul lui…”

Sebastian Lazaroiu

In contextul aparitiei in presa a unor discutii avute de mai multi membri ai vechiului PNL in privinta colegilor de la PDL, alaturi de acre au fuzionat in marele Partid National Liberal, analistul politic Sebastian Lazaroiu face o analiza din care sa reiasa „cum se scrie istoria”.

Sebastian Lazaroiu

Amintind – intr-o postare pe contul sau de Facebook -despre aliantele pe care le-au avut, de-a lungul ultimilor ani, liberalii, respectiv dupa 1989, de cand pe scena politica e democratiei, Lazaroiu puncteaza intr-o prima instanta despre situatia din alianta Dreptate si Adevar (D.A). Ajungand, la 11 ani de la momentul respectiv, rememoreaza fostul consiier prezidential in mesajul notat, sambata seara, pe reteaua de socializare amintita, „PNL si PDL se reintalnesc, fuzioneaza, il trimit pe Iohannis la Cotroceni si, conform acordului intre cele doua partide, de la PDL urmeaza sa vina premierul. Astazi (sambata-n.r) aflam secretul lui Polichinelle: ca Iohannis si PNL nu vor pune niciodata un premier al PDL”.

Ca o concluzie la aspectele ce reies in urma aparitiei stenogramelor din cadrul unei sedinte a vechiului PNL, de la Bistrita, Lazaroiu trece urmatoarea cronologie:  „Maestrii nerespectarii intelegerilor de-a lungul timpului au fost liberalii. In 1992 au tradat CDR, in 2000 l-au tradat pe Constantinescu, in 2007 pe Basescu, in 2012 pe UDMR-isti (…), in 2014 pe PSD-isti si azi pe PDL-isti”.

Reactia fostului consilier prezidential vine dupa ce, in cursul zilei trecute, site-ul stiripesurse.ro publica un material audio, din care reiese ca vicepresedintele Teodor Atanasiu trage urmatoarele concluzii: „Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (…) Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine”.

In replica, Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al PNL, preciza ca liberalii nu comenteaza „discutii private, glume sau afirmatii scoase din context, inregistrate pe ascuns”, asigurand ca marele PNl continua cu proiectele pe care e are, unul dintre ele fiind si cel al programului de guvernare. „Am castigat alegerile impreuna, avem un premier desemnat fata de care nu exista niciun semn de intrebare, lucram la programul de guvernare si planurile noastre sunt generate doar de aceste angajamente. (…) Partidul functioneaza la toate nivelurile si structurile organizatorice”, asigura Stroe.

author avatar
eNational
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger