AcasăPoliticaReactia lui Iohannis, dupa decizia Curtii Supreme: "Candidatura mea este una ferma...

Reactia lui Iohannis, dupa decizia Curtii Supreme: „Candidatura mea este una ferma si definitiva”

Klaus Iohannis

Prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale a anuntat, marti, dupa ce Inalta Curte a acceptat recursul Agentiei Nationale de Integritate in dosarul in care ANI il acuza de incompatibilitate, ca nu are motive sa creada ca ICCJ va da alt verdict fata de cel decis de Curtea de Apel Alba, dar si ca nu renunta la candidatura pentru sefia statului.

Klaus Iohannis

Chiar daca a reiterat ideea exprimata si zilele trecute, cum ca si-ar fi dorit ca acest caz sa fie lamurit definitiv in Instanta inainte de startul campaniei electorale, pentru ca subiectul sa nu mai fie folosit de contracandidatii sai „ca tema de atac, in lipsa de alte argumente”, Iohannis se declara convins ca Instanta Suprema va mentine decizia Curtii de Apel Alba. „Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de astazi este una normala si in concordanta cu noul Cod de Procedura Civila. Hotararea ICCJ inseamna, de fapt, ca un termen pentru judecarea pe fond a recursului inaintat de Agentia Nationala de Integritate va fi stabilit in intervalul urmator. In acest moment nu exista nicio stare de incompatibilitate in ceea ce ma priveste. Singura hotarare a unei instante referitoare la aceasta speta este cea a Curtii de Apel Alba, conform careia raportul ANI a fost invalidat”, mentioneaza prezidentiabilul ACL.

Totodata, in comunicatul remis presei dupa decizia de marti a ICCJ, prin care s-a decis acceptarea recursul Agentiei Nationale de Integritate in dosarul in care ANI a constatat existenta unei stari de incompatibilitate in cazul primarului sibian, liderul liberalilor sustine ca nu se face vinovat de aceste acuzatii. „Sunt la dispozitia justitiei pentru ca nu am nimic de ascuns si nu ma tem de nimic. Sunt nevinovat, am castigat in prima instanta, la Curtea de Apel Alba, si nu am niciun motiv sa cred ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va da un alt verdict”, afirma Iohannis.

Totodata, prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale (PNL-PDL) insista ca nu va renunta la lupta pentru Cotroceni. „Candidatura mea este una ferma si definitiva, nimic nu se mai poate schimba din acest punct de vedere. Biroul Electoral Central a validat deja toate candidaturile, numele meu se va regasi pe buletinul de vot”, concluzioneaza Klaus Iohannis.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger