AcasăPoliticaReactia lui Emil Boc dupa ce s-a vehiculat ca numele sau ar...

Reactia lui Emil Boc dupa ce s-a vehiculat ca numele sau ar aparea in referatul procurorilor DNA

In conditiile in care in mass-media s-a speculat, in ultimele ore, ca numele sau ar aparea in referatul de arestare intocmit de catre procurorii anticoruptie in cazul Elenei Udrea, in dosarul Microsoft, fostul premier Boc sustine ca nici nu s-ar fi exercitat presiuni asupra sa, dar nici el, la randul sau, nu a facut acest lucru, in vederea incheierii contractului pentru licentele IT.

In conditiile in care in 2009, an la care se referire in aceasta situatie aflata in atentia procurorilor, dar si a presei, Emil Boc era in fruntea Guvernului, actualul primar al Clujului a facut o serie de precizari in acest sens.  „In anul 2009, in aprilie, cand s-a incheiat acordul-cadru pentru licentele Microsoft eram impreuna cu PSD-ul la guvernare. Vreau sa stiti ca nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune asupra mea sa se incheie acel contract, eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimanui sa se incheie acel contract”, a sustinut Boc in fata jurnalistilor.

De asemenea, fostul prim-ministru si, totodata, fost lider al PDL, a insistat ca hotararea respectiva avea „in spate” semnaturile a 7-8 ministri „competenti in materie”, si ca urmare, totul s-ar fi derulat „conform prerogativelor legale”, si ca discutiile in cauza se regasesc in stenograele sedintei Executivului. „Tot ce am discutat despre acest contract in 2009 se gaseste pe stenogramele din sedinta de Guvern. Acolo au fost singurele discutii pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discutii nu am avut cu privire la ce s-a intamplat in 2009, cand am vazut ca se face referire -sau din ce spuneti dumnevoastra (jurnalistii-n.r) – la incheierea acelui acord cadru. Singurele discutii purtate sunt cele pe care le-am avut in Guvern”, a concluzionat fostul premier Emil Boc.

author avatar
eNational
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger