AcasăPoliticaCrin Antonescu, dupa lovitura de teatru data de Victor Ponta: Ne DESPARTIM...

Crin Antonescu, dupa lovitura de teatru data de Victor Ponta: Ne DESPARTIM fundamental!

Dupa ce Victor Ponta a transmis propunerile pentru sefii Parchetelor, desi afirmase ca procedura numirii procurorilor sefi va fi derulata de viitorul ministru al Justitei, care a urmeaza sa fie desemnat miercuri, de catre PNL, Crin Antonescu s-a  aratat dezamagit de Victor Ponta, reprosandu-i ca nu a consultat partenerul de coalitie.


„Asa vrea sa ma refer la chestiunea propunerilor pe care ministrul justitiei interimar urma sa le faca, si le-a facut catre presedintele Romaniei, conform Constitutiei. Noi (n.r. PNL) ne-am precizat punctul de vedere, si, repet, nu suntem de acord cu propunerea doamnei Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, o persoana care a fost si in Guvernul Basescu. Aceasta decizie a fost luata doar de Victor Ponta, dar nu ne-am consultat, si este pentru prima data cand ne despartim fundamental”, a spus Crin Antonescu in cadrul conferintei de presa de miercuri.

Liderul liberal a mentionat, insa, ca asta nu inseamna ruptura USL: „Asta nu inseamna  ruperea USL. Noi nu ne-am angajat ca vom numi sau nu pe cineva, ci ca atat cat ne sta in puteri sa luam toate acele decizii care sa scoata justitia de sub dominarea politica a lui Basescu, care sa dea sansa cetateanului roman de a beneficia de o justitie independenta. Noi nu i-am cerut altceva decat sa faca propuneri cu oameni pregatiti si independenti din punct de vedere politic. Astazi nu putem fi de acord cu un troc politic in care presedintele impune din nou un om al sau. In niciun caz nu suntem parte si nu sustinem intelegerea politica, compromisul cu Traian Basescu. Asta nu are cum sa fie un compromis pentru Romania pentru ca nu ne-a explicat nimeni ce castiga Romania daca ministrul Justitiei si presedintele se inteleg asupra numirii unui procuror. Un compromis Ponta-Basescu nu are nici o legatura cu Romania”.

Cu toate acestea, Antonescu inca mai crede ca a fost o alegere buna sustinerea lui Ponta de catre PNL. „Cred si acum ca am facut alegerea buna atunci cand l-am numit pe Victor Ponta in postura de premier, si il sustin in continuare, pentru ca toate angajamentele noatre politice sa se implineasca. Nu de altceva.  PNL isi asuma in continuare numirea ministrului Justitiei, asa cum s-a stabilit”, a completat presedintele PNL.

Lovitura sub centura pentru PNL! Victor Ponta, propunere pentru sefia DNA: Laura Codruta Kovesi!

author avatar
Alina Costache
750 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger