AcasăPoliticaRazboiul penal dintre Palate

Razboiul penal dintre Palate

Situatie fara precedent in politica romaneasca. Premierul si presedintele se acuza de santaj, coruptie si practici mafiote.

Traian Basescu recunoaste ca ar vrea sa vada cat mai multi social-democrati dupa gratii

Disputa politica dintre premier si presedinte a ajuns la faza pe puscarie, cei doi demnitari intrecandu-se in declaratii “asezonate” cu zornait de catuse. „Sunt convins ca in inchisoare va ajunge Basescu”, a afirmat premierul. Reactia acestuia vine dupa ce seful statului a lansat, la randul sau, mai multe amenintari la adresa social-democratilor. „Daca Ponta ar incerca sa faca dreptate dupa mintea domniei sale, cred ca ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Nastase. Eu nu cred ca vreun procuror in Romania ar tolera interventia presedintelui sau prim-ministrului in dosare, sau un judecator. Eu cred ca ar deveni coleg de camera cu Adrian Nastase, foarte repede, pentru o astfel de incercare”, a declarat Traian Basescu. Iar atacul seful statului nu s-a oprit aici, urmatorul luat la tinta fiind primarul Florentin Pandele, sotul senatoarei Gabriela Firea. „Doamna Firea mai bine se uita pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea  sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu-i atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a mai spus Basescu.

PSD il da pe mana Parchetului

Victor Ponta il reclama pe seful statului la Parchet

„Un atac mafiot!”, a sarit imediat Victor Ponta. Dupa ce si-a revenit din indignare, premierul a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor depune o plangere penala impotriva presedintelui. „Am discutat, din punct de vedere politic si legal, consecintele atacului,  pe care nu ma feresc sa-l numesc mafiot, efectuat de catre Traian Basescu impotriva colegei noastre, doamna senator Gabriela Firea, si am decis ca toti parlamentarii, nu doar din coalitia de guvernare, daca sunt si liberali, daca sunt si de la PDL, pana maine avem o plangere penala impotriva presedintelui pentru doua infractiuni — infractiunea de amenintare si de santaj. (…) Vom depune aceasta plangere penala semnata de un numar cat mai mare de parlamentari si, evident, cel mai tarziu in decembrie, domnul Basescu va trebui sa raspunda in fata legii”, a mai precizat Ponta.

Antonescu, de partea lui Basescu

Intr-un gand si o simtire cu Traian Basescu, liderul liberal, Crin Antonescu, considera ca instalarea lui Victor Ponta la Cotroceni ar fi o catastrofa. Mai mult, cand vine vorba de coruptie, presedintele PNL sustine ca actualul sef al statului ar trebui sa-l dea pe Ponta pe mana justitiei. „Daca tot face public atatea acuzatii de coruptie la adresa lui Ponta, cred ca ar trebui sa se adreseze organelor judiciare, DNA-ului, sa faca o plangere penala”, a conchis Antonescu.

[poll id=”737″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger