AcasăPoliticaRazboiul din Ucraina se muta in Romania

Razboiul din Ucraina se muta in Romania

Plictisiti probabil de tocarea acelorasi teme de razboi interne, presedintele si premierul au atacat in forta subiectul Ucraina.

Presedintele il arunca in ridicol sau derizoriu pe seful Guvernului ori de cate ori poate
Premierul a fost prins pe picior gresit de adversarul sau prezidential

Prezent la Targu Jiu, la lansarea candidatilor PSD in cursa europarlamentara, Victor Ponta a vorbit despre necesitatea protejarii romanilor de pe ambele parti ale Prutului, in contextul crizei din Ucraina, si a sustinut ca subiectul va figura pe ordinea de zi a proximei sedinte a CSAT. Intrebat ce parere are despre discutarea situatiei din Ucraina in CSAT, Traian Basescu si-a taxat scurt adversarul: ”S-a discutat demult, dar premierul nu si-a dat seama cand”. Dupa o pauza de o zi, Basescu si-a completat atacul: ”O alta afirmatie a fost sa aparam Republica Moldova. Vreau sa informez ca Romania nu are planificata apararea Republicii Moldova prin mijloace militare, plecand si de la Constitutia Republicii Moldova care se declara stat neutru”.

Setati pe lichidarea fostului lor aliat, liberalii l-au luat si ei la refec pe Ponta. ”Premierul Victor Ponta da declaratii de oriunde se afla pe tema crizei din Ucraina, fie ca o face de la Targu-Jiu, fie de la «Sambra Oilor», pentru a-si arata solidaritatea cu Ucraina si Republica Moldova, doar pentru a ascunde lunga si penibila sa tacere pe acest subiect… Poate acum vom asista la interventii tot la fel de numeroase si de convingatoare din partea lui Victor Ponta precum cele facute cu ocazia venirii premierului chinez in Romania”, a comentat acid deputatul PNL George Scutaru.

Miting pentru pace versus campania electorala

Cezar Preda cere partidelor politice sa intrerupa campania electorala si sa mobilizeze romanii in vederea organizarii unui miting national in favoarea pacii. ”Ceea ce se intampla in Ucraina obliga la consens national si nu la sloganuri de campanie electorala. Basescu trebuie sa lase merele si parasutele, ca presedinte al Romaniei. Primul-ministru trebuie sa lase vizitele electorale si sa intrerupa campania electorala”, afirma deputatul PDL.

author avatar
Simona Badulescu
640 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger