AcasăPoliticaRazboiul ANAF - Antena 3: Toata lumea e ”on air”!

Razboiul ANAF – Antena 3: Toata lumea e ”on air”!

Scandalul provocat de descinderea in forta a ANAF la sediul Antenelor are nebanuite urmari. Dupa doar doua zile, functionarii publici ii acuza pe politicieni ca dau ”legi proaste”, iar soclul lui Klaus Iohannis sta sa cada taman pe Facebook – feuda sa de dota.

”Libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”, a declarat, Klaus Iohannis, inscriindu-se astfel in tabara aparatorilor Antenelor. Pozitie care i-a adus lui Iohannis blamul internautilor, care au postat mii de mesaje critice la adresa ”presedintelui altfel” si i-au transmis ca regreta orele pierdute la cozi pentru a-l vota. Pusi la zid de politicieni, angajatii ANAF au contraatacat la baioneta: legile facute de voi sunt proaste! Acuzatia a fost livrata, public, de Sindicatul National al Functionarilor Publici, prin intermediul unei scrisori trimise pe adresa presedintelui si premierului. ”Este usor sa va ascundeti in spatele functionarilor publici, dand vina pe ei atunci cand un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact in conservarea sau stirbirea imaginii dumneavoastra, precum Antena 3, critica nedreptatea pe care o lege aprobata si promulgata de domniile voastre o creeaza, dar, mai greu este sa spuneti ca legea este proasta si ca dumneavoastra, prin aparatul guvernamental, obligati functionarii, in spatele carora ieri v-ati ascuns, sa o aplice”, reclama funtionarii publici in misiva. Tot impotriva politicienilor s-a ridicat si presedintele CSM, judecatorul Mircea Aron, care spune ca politicienii au comis-o din nou, cu presedintele Iohannis in frunte, amestecandu-se acolo unde nu le fierbe oala: in actul de justitie. ”Dezbaterea publica, precum si mesajele publice ale reprezentantilor puterii executive si legislative, incepand cu Presedintele si Prim – ministrul Romaniei, Presedintele Senatului, parlamentari cu vocatie de formatori de opinie si importanti reprezentanti ai presei scrise si audiovizuale contin aprecieri  de natura a pune sub semnul precaritatii  o procedura judiciara  ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal – si anume executarea hotararii judecatoresti. Astfel de manifestari risca sa exceada cadrului constitutional in materia infaptuirii justitiei in Romania, prezentand un potential de afectare a independentei si prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept”, a decretat, ieri, presedintele CSM.

Avocatul Poporului se baga si el in ciorba

Scandalul generalizat l-a trezit din obisnuita letargie si pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, care s-a autosesizat suspectand o posibila incalcare a unor prevederi constitutionale referitoare la libertatea de exprimare si dreptul la informatie. ”Putem si media, putem sa ne documentam, putem face si propuneri de modificare a legislatiei, daca este cazul, si efectuarea de eventuale anchete daca acestea se impun”, i-a asigurat Ciorbea, in direct, pe cei de la Antena 3.  De partea Antenelor au sarit si senatorii din Comisia de cultura, care au somat Guvernul ”sa adopte in regim de urgenta” masurile administrative menite sa asigure functionarea Antenelor si sa le pastreze intact ”ratingul de audienta”: ”Este un act de intimidare exercitat de catre o institutie a statului, incompatibil cu regulile de baza ale democratiei. Actiunea ANAF poate genera ca, prin mijloace administrative discriminatorii, sa fie induse modificari ale ratingului de audienta, cu implicatii in ceea ce priveste pozitia pe piata de publicitate, printr-un act grosolan de manipulare a opiniei publice, care nu are nimic de-a face cu aplicarea legii sau cu actul de guvernare”.

Basescu: Iohannis saboteaza statul de drept

Fostul presedinte a luat foc imediat dupa ce actualul sef al statului a demonizat ANAF-ul si s-a situat de partea Antenelor. ”Domnul Iohannis instiga la nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive, care are putere de lege, impingand-o in derizoriul unui act administrativ. Domnul Iohannis il va apara si pe Mircea Basescu, impotriva unei eventuale hotarari judecatoresti definitive, spunand ca este doar un act administrativ care nu trebuie pus in aplicare? Va gasi si pentru Mircea Basescu o <<solutie convenabila>>? Premierul de la Grivco, prin atitudinea sa, a dat o grea lovitura statului de drept (…) Un om, care e Presedintele Romaniei, nu poate decat sa sustina statul de drept. A cedat statul de drept pentru sprijinul Antenelor (…) Sa lovesti in puterea judecatoreasca asa cum a facut-o Iohannis e sabotarea statului de drept”, l-a mitraliat Basescu pe urmasul sau la Cotroceni.

author avatar
National
1.329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger