AcasăPoliticaRaspunsul Universitatii Bucuresti la scrisoarea lui Ponta privind intentia de a renunta...

Raspunsul Universitatii Bucuresti la scrisoarea lui Ponta privind intentia de a renunta la titlul de „doctor”

foto:

Odata ce Victor Ponta a instiintat, marti, printr-o scrisoare, conducerea Universitatii Bucuresti despre faptul ca „renunta la titlul de doctor in drept”, acordat in urma cu mai multi ani de aceasta institutie superioara de invatamant, rectorul UB i-a raspus premierului, transmitandu-i ca  „Universitatea din Bucuresti va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea” inaintata.

foto: unibuc.ro

In raspunsul formulat solicitarii formulate de Ponta, rectorul Universitatii Bucuresti, profesor doctorul Mircea Dumitru subliniaza, intr-o prima faza, ca apreciaza anumite aspecte din scrisoarea premierului. „Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastra si buna-credinta cu care, acum, luati in considerare demersul Universitatii din Bucuresti si decizia Comisiei de Etica din 2012”, noteaza Dumitru.

Nu in ultimul rand, rectorul UB sustine ca institutia pe care o conduce va face toate demersurile prevazute de lege in chestiunea solicitata de catre actualul sef al Guvernului. „Cu privire la renuntarea la titlul de Doctor in Drept, ce v-a fost acordat in 2003, va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea dumneavoastra”, se incheie raspunsul semnat de Dumitru.

„Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult

Avand in vedere controversele pe tema lucrarii sale de doctorat si a acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse si pe care le-a negat in mai multe randuri, Ponta s-a decis sa renunte la acest titlu, dobandit in urma cu 11 ani. Ca urmare, primul-ministru a solicitat conducerii Universitatii Bucuresti sa ia in considerare solicitarea sa, mai exact „enuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti”.

„Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credinta in argumentele mele la momentul aparitiei contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic. Dupa ce voi parasi viata politica imi doresc sa initiez un nou demers doctoral, respectand toate standardele si cerintele de la acel moment”, preciza Ponta in scrisoarea adresata rectorului Universitatii Bucuresti.

 

587 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger