AcasăPoliticaRaport: Romania, condamnata la USL!

Raport: Romania, condamnata la USL!

Destramarea USL pune in pericol stabilitatea politica a tarii

Scindarea USL ar reprezenta un adevarat dezastru pentru Romania. Concluzia nu a fost formulata de ”ultrasii” Uniunii, ci sta scrisa negru pe alb intr-un raport realizat de The Economist Intelligence Unit.

Destramarea USL pune in pericol stabilitatea politica a tarii

Stabilitatea politica a tarii poate fi pusa in pericol in eventualitatea in care USL se rupe. In ciuda acestui fapt, autorii raportului recunosc ca disputele din interiorul aliantei pot duce la destramarea acesteia chiar in 2014. ”Mariajul politic dintre PSD si PNL este unul de convenienta, bazat pe obiectivul comun de a dobandi puterea si de a forma o majoritate de guvernare, mai degraba decat pe un set de principii puternice impartasite. In mod inevitabil exista o competitie politica intre cele doua partide, iar acest lucru a dus uneori la aparitia unor tensiuni si a unor dispute. Tensiunile politice si cele dintre membrii celor doua partide vor iesi in mod inevitabil la suprafata, in special dupa alegerile prezidentiale din 2014”, se mai arata in document.

Pesedistii, in pana de inspiratie

Incantati nevoie mare de concluziile din raportul The Economist Intelligence Unit, social-democratii au inceput sa bombardeze publicul cu declaratii si comunicate formulate  pe sistemul ”ne-au murit laudatorii”.  Tonul l-a dat tanarul deputat Ionut Vulpescu, acesta aratand ca  ”politicile economice demarate de Guvernul Ponta explica perspectivele pozitive ale economiei romanesti, identificate de catre analistii The Economist”.   ”Guvernul Ponta demonstreaza ca putem avea si reparatii sociale, dar si performante economice”, a comentat si Catalin Ivan. “Se pare ca USL a intrecut asteptarile FMI in ceea ce priveste cresterea economica”, a plusat si deputatul Claudiu Manda.

author avatar
Adelina Ionicel
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger