AcasăPoliticaRaluca Pruna, noua propunere pentru Ministerul Justitiei, audiata in comisiile de specialitate

Raluca Pruna, noua propunere pentru Ministerul Justitiei, audiata in comisiile de specialitate

In conditiile in care s-a aflat ca a fost, oficial, propusa pentru a conduce Ministerul Justitiei, odata ce Cristina Guseth, desi a primit aviz favorabil in comisii, in cursul audierilor din ziua precedenta, a fost retrasa, noaptea trecuta, de catre primul-ministru desemnat, Raluca Pruna a ajuns in fata senatorilor si deputatilor juristi marti in jurul pranzului.

Sedinta destinata audierilor a inceput cu aproximativ un sfert de ora dupa ora 11 si este in plina desfasurare. Pruna s-a declarat onorata de faptul ca premierul Ciolos a propus-o pentru a prelua sefia Ministerului Justitiei.

S-a prezentat a fi absolvent de Drept si Folosofie, membru al Baroului Bucuresti, membru fondator al Transparency International Romania si fost presedinte al ONG-ului respectiv, si membru echipei juristilor care au tradus tratatul de aderare a Romaniei la UE. actualmente este consilier juridic la Comisia Europeana.

Va amintim, in privinta retragerii precedentei propuneri pentru sefia MJ, premierul desemnat Ciolos a explicat, in urma cu aproape noua ore, pe o retea de socializare, de ce a facut aceasta mutare. „Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu”, a anuntat Ciolos, in cursul noptii de luni spre marti, prin intermediul unui mesaj pe contul sau oficial de Facebook.

sursa foto: captura Digi24

author avatar
Cristina Stefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger