AcasăPoliticaRaluca Pruna a primit aviz favorabil pentru sefia Ministerului Justitiei: Stiu ca...

Raluca Pruna a primit aviz favorabil pentru sefia Ministerului Justitiei: Stiu ca sunt asteptari publice extrem mari

Dupa mai bine de o ora de discutii cu deputatii si senatorii juristi, Raluca Pruna a obtinut avizul favorabil al comisiilor, facand un pas in plus catre viitorul Guvern Ciolos.

Lupta impotriva coruptiei, continuarea reformei sistemului judiciar ar fi doar doua dintre prioritatile juristului propus de Dacian Ciolos pentru preluarea Ministerului Justitiei, odata cu retragerea primei variante, in persoana Cristinei Guseth, pe care Pruna le-a enuntat la finele audierilor, in care a fost aviizata pentru functie, cu 48 de voturi „pentru”, unul „contra” si doua abtineri.

„Cred ca am avut o discutie buna, este numai inceputul, este foarte greu sa spui intr-o ora si jumatate tot ce doresti sa faci. (…) cred intr-o porcedura a dialogului, transparenta si voi pleda pentru asa ceva”, a explicat Pruna.

Specialistul a precizat ca i s-a propus sa preia conducerea Ministerului Justitiei in cursul zilei trecute, dupa retragerea Cristinei Guseth, dar ca, desi a luat o hotarare intr-un rastimp foarte scurt, s-a gandit bine pana sa ii dea raspunsul premierului desemnat. „Am raspuns repede, dar este o decizie pe care am cantarit-o cu foarte mare atentie (…) stiu ca sunt asteptari publice extrem, extrem de mari”, a conchis Raluca Pruna, la iesirea din sala in care au avut loc, la Parlament, audierile fata alesilor din comisiile juridice.

sursa foto: captura Digi 24

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger