AcasăPoliticaRadu Jude, castigator la Berlin: Ce mesaj i-a transmis ministrul de Externe...

Radu Jude, castigator la Berlin: Ce mesaj i-a transmis ministrul de Externe regizorului „Aferim!”

(sursa foto: mae.ro)

Odata ce a aflat despre succesul lui Jude, care a primit, sambata, trofeul Ursul de Argint pentru regie, in cadrul editiei cu numarul 65 a celebrului Festival de Film de la Berlin, seful Diplomatiei romane a laudat reusita lui Radu Jude.

(sursa foto: mae.ro)

Prin intermediul contului de Twitter, seful MAE l-a felicitat, intr-o prima faza, pe Radu Jude, regizorul peliculei „Aferim!”, pentru reusita de la editia din acest an a Berlinalei.

Pentru ca mai apoi, prin intermediul aceleiasi retele de socializare, ministrul sa noteze un alt mesaj prilejuit de succesul filmului romanesc la Festivalul de la Berlin. „Ursul de Argint confirma o data in plus ca noul val al cinematografiei romanesti e unul dintre cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume”, considera Aurescu, dupa cum rezulta din mesajul afisat, in engleza, pe contul oficial al ministerului in fruntea caruia se afla.

(captura twitter.com/maeromania)

Din distributia filmului premiat cu Ursul de Argint, in 2015, la Berlin, fac parte, printre altii, Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alexandru Bindea si Serban Pavlu. Radu Jude semneaza atat regia „Aferim!”, cat si scenariul, alaturi de Florin Lazarescu, producatorul peliculei fiind Ada Solomon.

In acest an, Ursul de Aur i-a revenit productiei „Taxi”, regizate de iranianul Jafar Panaho.

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger