AcasăPoliticaR. Plumb: Nu avem criza politica. Cei din PNL vor sa se...

R. Plumb: Nu avem criza politica. Cei din PNL vor sa se darame un guvern legitim

(foto: Facebook)

La doar o ora dupa ce liberalii- prin vocile liderilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, cereau demisia primului ministru, sustinand, printre altele, ca principalul motiv pentru care Ponta ar trebui sa se retraga de pe fotoliul de la Palatul Victoria ar fi acela ca si-ar fi pierdut legitimitatea, al treilea om in PSD a iesit in apararea liderului social-democrat, nimeni altul decat seful Guvernului.

„Nu avem criza politica. Criza politica s-ar declansa ca urmare a demisiei premierului”, e de parere social-democrata.

Astfel, Rovana Plumb, presedintele Comitetului National al social democratilor, a sustinut cu convingere – intr-o conferinta de presa- faptul ca Victor Ponta nu are motive sa paraseasca la acest moment fotoliul de sef al Executivului, subliniind ca liberalii ar vrea ca liderul PSD sa demisioneze, pentru a-si instala propriul premier, dar ca actualul sef al Guvernului nu ar avea de ce sa faca acest lucru, inainte de a-si dovedi nevinovatia. „Cei din PNL vor ca Victor Ponta sa-si dea demisia mai intai, sa se darame astfel un guvern legitim si o majoritate votata de oameni (…) pentru ca abia apoi Victor Ponta sa se duca in fata procurorilor si sa-si demonstreze nevinovatia (…) Stim foarte clar ca pe liberali ii intereseaza doar efectul politic „, considera Plumb.

Nu in ultimul rand, social-democrata a subliniat faptul ca partidul e unul „puternic”, dar si „incercat”, lasand sa se inteleaga faptul ca Ponta se bucura de sustinerea formatiunii pe care o conduce. „PSD este un partid unit in jurul liderilor sai, in jurul presedintelui. Cea mai importanta valoare a PSD este solidaritatea si am demonstrat acest lucru”, sustine ministrul Muncii.

In contextul in care seful statului a solicitat demisia primului-ministru (vineri, in ziua in care premierul a fost la DNA si a aflat ca e suspect in dosarul Sova-n.r), intrebata cum crede ca se va desfasura in continuare colaborarea institutionala dintre presedinte si premier, Rovana Plumb considera ca relatia dintre Iohannis si Ponta va fi „corecta”, ca si pana la momentul de fata.

sursa foto: facebook.com/rovanaplumb

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger