AcasăPoliticaR. Negoita nu mai conduce PSD Bucuresti. Cristian Rizea, suspendat de la...

R. Negoita nu mai conduce PSD Bucuresti. Cristian Rizea, suspendat de la PSD sector 5

In urma unei sedinte-fulger a Comitetului Executiv al PSD au fost luate cateva decizii, unele dintre ele de natura punitiva.

Cel care le-a anuntat, in urma cu doar cateva minute, a fost insusi Liviu Dragnea. Care, pe un ton cat se poate de serios, a precizat ca la nivelul conducerii social-democrate s-au luat unele decizii cat sa nu se „perpetueze” o „situatie neplacuta”.

Ca urmare, seful PSD a mentionat faptul ca, de azi incepand, Robert Negoita, edilul sectorului 3 al Capitalei, nu mai conduce PSD Bucuresti, prima functie in cadrul organizatiei fiind preluata, interimar, de senatorul Gabriela Firea, „prima optiune a social-democratilor pentru Primaria Capitalei”. „Domnul Robert Negoita astazi a decis sa se retraga din functia de presedinte al organizatiei Municipiului Bucuresti”, a precizat Dragnnea, tot cel dintai fiind si cel care a propus-o pe Gabriel Firea drept presedinte interimar al organizatiei social-democrate din Capitala. Dragnea a insistat asupra faptului ca Robert Negoita nu a fost suspendat, ci ca a ales sa isi dea demisia din functia detinuta pana la aceasta data. Mai mult, presedintele PSD a mai anuntat ca edilul sectorului 3 va deveni secretar regional pentru regiunea Bucuresti-Ilfov.

Insa daca in cazul lui Negoita, cel putin din cate a lasat Dragnea sa se inteleaga, nu s-a pus problema unei suspendari, in privinta lui Cristian Rizea, in schimb, nu doar ca s-a luat in calcul, ci chiar s-a aprobat  o astfel de masura, pentru o perioada de sase luni. Motivul mentionat de catre liderul PSD a fost acela ca „Organizatia PSD sector 5 internationa sa se organizeze un miting impotiva unui alt coleg de partid”, dar si aparitia unor „atacuri impotriva unui coleg de partid care nu sunt permise”, drept urmare Rizea va fi suspendat o jumatate de an de la sefia PSD sector 5.

O sanctiune si mai drastica a fost luata in cazul lui Ilie Rafael, care s-a trezit dat afara din randurile PSD-ului. „Pentru faptul ca un coleg de-al nostru, Ilie Rafael, a facut niste afirmatii in presa care incalca in mod flagrant codul de conduita (…) a fost exclus din partid”, a precizat Liviu Dragnea, adaugad ca „atacuri impotriva unui coleg de partid care nu sunt permise”.

Nu in acelasi timp, in cadrul CEx s-a votat „in unanimitate” pentru numirea Rovanei Plumb in postura de vicepresedinte, pe fotoliul ramas vacant dupa retragerea lui Andrei Dolineaschi.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger