AcasăPoliticaPuterea si Opozitia vin separat la consultarile cu Iohannis. Ungureanu: "Ne bucuram...

Puterea si Opozitia vin separat la consultarile cu Iohannis. Ungureanu: „Ne bucuram ca nu dam ochi in ochi cu… „

In conditiile in care programul consultarilor de luni dupa-amiaza, cu presedintele, a suferit o modificare pe ultima suta de metri, in sensul in care de la Cotroceni s-a decis ca intr-o prima faza sa participe la discutiile cu seful statului formatiunile din arcul guvernamental, pentru ca apoi sa fie invitati la dezbateri reprezentantii Opozitiei, Mihai Razvan Ungureanu s-a aratat multumit, in numele liberalilor, de aceasta decalare.

Daca duminica se stia ca toti reprezentantii formatiunilor cu reprezentare in Legislativ sunt asteptati la Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Iohannis despre Strategia Nationala de Aparare a Tarii, luni s-a aflat ca lucrurile nu mai stau astfel, in sensul in care seful statului va avea doua intalniri pe aceasta chestiune, in loc de una, la distanta de doar jumatate de ora una de cealalalta, tocmai, probabil, pentru a se evita orice tensiune intre cele doua tabere.

Din informatiile facute publice oficial, de catre reprezentantii Administartiei Prezidentiale, reiese faptul ca prima runda de consultari pe tema anuntata ii va avea ca invitati in Salonul Ambasadorilor de la Cotroceni, incepand cu ora 18 pe reprezentatii partidelor din cadrul Coalitiei aflate la guvernare, respectiv Partidul Social Democrat, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si Partidul Conservator, pentru ca, o jumatate de ora mai tarziu, la discutii sa intre delegatiile Partidului National Liberal, a Uniunii Democrate Maghiare din Romania, dar si cea a Grupului parlamentar al Minoritatilor Nationale.

MRU: Ne bucuram ca nu dam ochi in ochi cu delegatia condusa de premierul urmarit penal

Invitarea separata a celor doua tabere, in conditiile in care, pe de-o parte, in urma cu doar cateva ore, primul-ministru Ponta a confirmat ca va fi prezent la aceste consultari, pe de alta, cu doar o zi in urma liberalii, prin vocea copresedintelui Gorghiu, anuntau ca nu vor sa mai participe la discutii politice la care sa ia parte si premierul, invocand lipsa de legitimitate a acestuia din urma, a fost pe placul liberalilor.

Cel putin asta a reiesit din declaratiile lui Mihai Razvan Ungureanu, facute luni, cu prilejul unei conferinte in care liberalii i-au cerut o data in plus, demisia lui Ponta.  „<Calitatea> de urmarit penal pe care o are premierul de astazi al Romaniei ne aduce in situatia de a solicita demisia domniei sale (…) Ne bucuram ca in dupa-amiaza tarzie a acestei zile vom participa la consultarile angajate de Administratia Prezidentiala si solicitate de presedintele Romaniei, de domnul Klaus Iohannis, ne bucuram totodata ca nu vom da ochi in ochi cu delegatia PSD, condusa de domnul Ponta, de premierul urmarit penal al Romaniei”, a opinat fostul prim-ministru, aflat, de altfel, in fruntea Executivului inlaturat de USL, in urma cu circa trei ani, inainte ca Ponta sa ajunga sef al Palatul Victoria.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger