AcasăPoliticaPuterea si Opozitia, protest pe doua voci in scandalul amprentarii romanilor

Puterea si Opozitia, protest pe doua voci in scandalul amprentarii romanilor

Propunerea eurodeputatului Elmar Brok, privind amprentarea imigrantilor romani si bulgari, a starnit reactii critice la Bucuresti. Culmea, in loc sa-si canalizeze atacurile asupra lui Brok, politicienii nostri au ales sa se certe intre ei.

Eurodeputatul Elmar Brok vrea sa-i amprenteze pe imigranti

Indignat de-a dreptul de tupeul eurodeputatului PPE s-a declarat social-democratul Catalin Ivan, liderul delegatiei PSD din PE. ”Este extrem de ingrijorator faptul ca, in Europa anului 2014, un membru al Parlamentului European poate scorni asemenea initiative. Cei care cer amprentarea romanilor ar trebui sa se intoarca in Evul Mediu, acolo unde apartin ca mentalitate”, a afirmat Ivan. Dupa ce si-a mai revenit din soc, europarlamentarul PSD si-a dat seama ca poate folosi acest scandal pentru a-i taxa, la pachet, pe Traian Basescu si democrat-liberali. ”Fac un apel catre toti eurodeputatii PDL sa nu inchida ochii la aceste provocari si sa ia cat mai repede atitudine fata de colegul lor din PPE, Elmar Brok. Acum este momentul sa arate tuturor interesele cui le apara in Parlamentul European: interesele romanilor sau interesele lor de grup. In fata unor asemenea initiative deplasate, ma intreb la ce ii ajuta pe romani faptul ca Basescu nu rateaza nicio ocazie de a participa la intalnirile PPE”, a mai spus Catalin Ivan.

Catalin Ivan a reusit sa-i irite pe colegii de la PDL

Deranjat de aceste comentarii, europarlamentarul Cristian Preda a declarat ca pana si propunerea deplasata a lui Elmar Brok paleste in fata tampeniilor debitate de social-democrati. ”Nu pesedistii sunt cei care pot sa-i dea lectii de europenism neamtului. Cand il vad pe Catalin Ivan – cel care-i reprosa dnei Viviane Reding ca e pedelista fiindca avea un taior portocaliu – cum il trimite pe Brok in Evul mediu, realizez ca demagogia atinge cote foarte inalte in Romania uselizata”, a conchis Preda.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger