AcasăPoliticaPuterea si Opozitia isi arunca pisica Elenei Udrea peste gard

Puterea si Opozitia isi arunca pisica Elenei Udrea peste gard

Constienta ca va ajunge la inchisoare, Elena Udrea le-a cerut barbatilor din politica sa vorbeasca. Si au vorbit! Traian Basescu ca sa-i ceara sa nu-l traga dupa ea, Vasile Blaga ca sa-l bage la apa pe Victor Ponta, iar premierul ca sa aminteasca opiniei publice ca Udrea a fost o importanta figura a PDL-ului, prin urmare si fostii colegi ar trebui luati la intrebari.

Elena Udrea urmeaza sa ajunga dupa gratii

Victor Ponta  nu-si ascunde satisfactia cand vede situatia in care a ajuns Elena Udrea, dar spune ca alaturi de aceasta ar trebui sa se afle si alte figuri importante ale fostului PDL. Imi doresc sa se faca dreptate pana la capat, chiar daca mai tarziu. (…) Sunt convins ca cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca. Faptele nu au fost comise de un singur om. Unii oameni politici la fel de vinovati ii vad si astazi pregatindu-se de majoritati. Oamenii merita sa li se faca dreptate, au avut mult de suferit. Ma refer la cei care nu erau in opozitie. Cativa liberali erau la putere, semnau hartii. Au semnat ministri, prim-ministri din guvernul respectiv. Au semnat oameni care astazi inca sunt in prim plan. Dorinta mea este ca din lectiile acelui regim sa invatam sa nu se mai intample la fel”, a afirmat Ponta. La auzul acestei declaratii, Vasile Blaga, fost coleg de partid cu Udrea, a sarit ca ars. „Ponta a fost avocatul lui Dorin Cocos”, a incercat liberalul sa anihileze atacul premierului. „Nu pot sa nu vad modul in care se comporta premierul in aceste zile, cat de jucaus este, cum o catalogheaza in fel si chip pe o foarte buna prietena a domniei-sale si a familiei domniei-sale, pe doamna Elena Udrea, doar impreuna s-au afisat de atatea ori, uitand ca nu noi am fost avocatii familiei Cocos, ci dansul a fost avocatul familiei Cocos. Asa, mai multa retinere si din partea domniei sale n-ar strica”, a mai precizat Vasile Blaga.

Pesedistii il pun pe Blaga la colt

Inainte sa vorbeasca, „tupeistul” Vasile Blaga ar face bine sa se uite mai bine in ograda proprie, i-au transmis pesedistii, deranjati de faptul ca liberalul si-a permis sa aduca in discutie un subiect atat de sensibil cum ar fi relatia Victor Ponta – Dorin Cocos. „Vasile Blaga este un soldat credincios al regimului Basescu, un supus al fostului presedinte. Faptul ca domnul Blaga si fostii sai colegi din PDL se ascund in ceea ce numesc «noul PNL» nu ii absolva de participarea directa la perpetuarea unui regim corupt, care i-a saracit pe romani. Il invit pe domnul Blaga sa dea dovada de mai multa decenta. PDL poarta inca stigmatul raului facut in Romania, ca instrument al fostului presedinte Traian Basescu. Romanii nu uita usor tot acest rau, chiar daca Vasile Blaga si pedelistii incearca sa se ascunda in spatele doamnei Alina Gorghiu sau a altora din vechiul PNL. Poate doamna Gorghiu isi face timp sa ii aminteasca co-presedintelui PNL cine este si de unde vine”, a comentat, pe un ton accid, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Vranceanu Firea.

Udrea: Vor sa-mi inchida gura

Acuzata in dosarele „Microsoft” si „Gala Bute”, dar si de faptul ca a incalcat controlul judiciar, Elena Udrea si-a pledat cauza in fata colegilor parlamentari. Chiar daca avea drept sa ia cuvantul de sase ori – pentru fiecare solicitare pe care procurorii au trimis-o la Camera Deputatilor, Udrea a preferat sa aiba un singur discurs.  „Tot ce am spus este adevarul pe care il stiu. Nu va cer sa purtati acest razboi in numele meu. Cineva trebuie sa spun adevarul. Spun acelasi lucru: oamenii trebuie sa fie egali in fata legii. parlamentul nu trebuie sa fie scut in fata justitiei. Justitia trebuie sa-si urmeze cursul si in cazul Elena Udrea. Va solicit sa aprobati favorabil cererile de urmarire penala. (…)  De ce se cere arestarea preventiva a Elenei Udrea? Exista un singur motiv pentru care in 5 zile s-au abatut asupra mea 6 cereri: reducerea mea la tacere. (…) Elena Udrea trebuie sa taca. Adevarurile pe care le voi spune sunt periculoase pentru unii”, a afirmat deputata.  Imediat dupa ce aceasta si-a incheiat interventia, deputatii au trecut la votarea celor sase solicitari (trei de arestare, doua de urmarire penala si una de extindere a urmaririi penale).

author avatar
Adelina Ionicel
1.894 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger