AcasăPoliticaPurtatorul de cuvant al MAE, demis dupa incidentul cu brosura

Purtatorul de cuvant al MAE, demis dupa incidentul cu brosura

Eroarea care a marcat finalul vizitei sefului Diplomatiei germane la sediul MAE nu a ramas nesanctionata, la nivelul Ministerului de Externe. Iar cea care a platit cu functia pentru ceea ce institutia considera a fi un „incident regretabil” este Brandusa Predescu.

Asadar, la doua zile de la situatia delicata prin care a trecut, in momentul in care i-a inmanat ministrului german de Externe, aflat la Bucuresti, o brosura pe coperta careia figura conturul hartii Frantei, caruie ii fusese atasat steagul Germaniei, ministrul Aurescu a anuntat ce masuri a luat in acest caz.

Mai exact, seful MAE a decis ca Brandusa Predescu, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, sa fie demisa din functie, masura dispusa inca de luni.  „In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul afacerilor externe a decis, in cursul zilei de ieri, eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problematica materialului in cauza”, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei.

Cum „purtatorul de cuvant al MAE si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei spre a fi oferita oaspetelui german”, Predescu a platit eroarea cu functia.

Va amintim ca, luni, in timpul conferintei de presa comune a celor doi ministri de Externe, seful Diplomatiei germane a primit o brosura dedicata aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre cele doua state, pe a carei coperta fusese printat, din greseala, conturul hartii Frantei, nu cel al Germaniei.

Predescu, diplomat de meserie si fost consul al Romaniei la Munchen, fusese numita in aceasta postura in mai 2013.

sursa foto: mae.ro

347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger