AcasăPoliticaPSD, sub controlul interesului national

PSD, sub controlul interesului national

Social-democratii s-au reunit, ieri,  in prima sedinta a Biroului Permanent National de la autosuspendarea lui Victor Ponta. Dupa o lunga perioada de absenta, la  intalnire a venit si fondatorul partidului Ion Iliescu, care a avut „onoarea” sa stea alaturi de  Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a vrut sa se asigure ca PSD-ul ramane pe mana Rovanei Plumb

Starea de deruta care domneste in partid le-a taiat pesedistilor elenul  pentru batalii interne. Dincolo de mici intepaturi, BPN-ul s-a desfasurat intr-un climat aproape normal. Printre cei care au simtit totusi nevoia sa achite polite mai vechi se numara liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, care si-a propus din capul locului sa-l puna la colt pe colegul Liviu Dragnea, mare amator de comitete executive si congrese. „Dragnea nu are nicio calitate in partid ca sa ceara organizarea unui congres sau sa nu fie de acord cu interimatul Rovanei. Domnul Dragnea nu apare in statut, nu avem vreun articol, ceva clar, nu are nicio functie. Daca mergem dupa statut, si eu sunt important ca am fost socrul presedintelui”, a afirmat Ilie Sarbu. Daca tot a batut drumul pana la partid, Ion Iliescu nu putea sa ramana nevorbit, presedintele de onoare cerandu-le colegilor sa dea dovada de intelepciune. Apelul l-a vizat si pe Victor Ponta, Iliescu cerandu-i sa renunte la nebunia cu „autosuspendarea”. Vazand ca nu are succes, presedintele de onoare al PSD a incercat sa faca pace intre tabere: „Trebuie inteles si Victor Ponta si Liviu Dragnea. Rovana Plumb e o femeie cu experienta. Are sprijinul partidului, mai feminizam si noi conducerea. Se impune un Congres”. In timp ce prezenta lui Iliescu a mai calmat spiritele, nu acelasi lucru se poate spune si despre aparitia lui Gabriel Oprea. „A fost o surpriza neplacuta. Se discutau chestiuni de bucatarie interna. Bun, am vorbit si despre plecarea de la guvernare, dar senzatia tuturor a fost ca Oprea a venit sa ne supravegheze si sa se asigure ca Rovana Plumb iese invingatoare”, ne-a declarat un vicepresedinte al PSD.

Si-au turnat Plumb in picioare

Dupa ore bune de discutii, membrii BPN au desemnat-o pe Rovana Plumb drept presedinte interimar al PSD. Argumentul suprem a fost formulat de Marian Opisan: „Trebuie sa o alegem pe Rovana, este femeia noastra”.  Propunerea trebuie  sa treaca si de votul Comitetului Executiv. Incurajata de succesul inregistrat in BPN, Rovana Plumb a dat de inteles ca intentioneaza sa se inscrie in cursa pentru sefia PSD la viitorul congres.

[poll id=”1046″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
971 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger