AcasăPoliticaPSD si PPDD semneaza protocolul de colaborare. Ponta: Nu s-a discutat despre...

PSD si PPDD semneaza protocolul de colaborare. Ponta: Nu s-a discutat despre prezenta in cadrul Cabinetului

Premierul Ponta a confirmat, miercuri, semnarea a unui acord politic cu PPDD-ul, privind colaborarea la nivel local si parlamentar.

Acest acord nu presupune, insa, cooptarea PPDD-ului la guvernare, pentru ca acest lucru, a precizat seful Executivului, nu ar fi depins doar de PSD si ar di trebuit discutat si cu partenerii formatiunii din USD, respectiv UNPR si PC. Ca atare, este vorba doar despre o cooperare pentru intarirea majoritatilor la nivel local. „Vom colabora la nivel local si parlamentar si pentru politici guvernamentale. (…) Vreau sa fie foarte clar: nu s-a cerut si nu s-a discutat despre prezenta in cadrul Cabinetului (…), insa la nivel parlamentar, local vom colabora iar proiectelele comune (…) le vom sustine. Nu e o obligatie, nu e un parteneriat foarte rigid”, a precizat primul-ministru.

Cat priveste scrutinul prezidential, Ponta a declarat ca nu se pune problema ca acest aspect sa fie inclus in protocolul de colaborare semnat cu PPDD-ul, in ideea unui singur candidat din partea celor doua formatiuni care sa fie sustinut in lupta pentru Cotroceni. „Nu prevede acest acord nimic legat de candidatura la prezidentiale (…) nu se pune problema candidatului comun (…) in tutrul al doilea o sa vedem si o sa ne sustinem reciproc”, a tinut sa sublinieze Victor Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger