AcasăPoliticaPSD se fereste sa nu pice in capcana lui Tariceanu

PSD se fereste sa nu pice in capcana lui Tariceanu

Chiar daca recunosc ca propunerea lui Calin Popescu Tariceanu privind suspendarea lui Traian Basescu le face cu ochiul, social-democratii au decis sa nu se arunce cu capul inainte si sa analizeze cu atentie efectele acestei actiuni.

Traian Basescu agita apele in PSD

Asa cum a promis, liderul PLR a pus pe masa Parlamentului „lista” cu toate pacatele lui Traian Basescu. „Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promovat raporturi institutionale in forme necivilizate cu participantii la viata publica. (…) Interventia directa si institutionala a domnului Traian Basescu la Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, in problema comisarului roman din cadrul Comisiei Europene este un nou caz de incalcare grava a Constitutiei, prind depasirea evidenta a atributiilor Presedintelui Romaniei. (…) De-a lungul timpului presedintele s-a implicat concret in actiuni politice de notorietate care l-au transformat in lider de facto al Fundatiei Miscarea Populara, fundatie cu activitate eminamente politica, si al Partidului Miscarea Populara. (…) Presedintele Romaniei nu numai ca a transformat sediul si logistica Administratiei prezidentiale intr-un sediu de campanie electorala pentru un partid politic, dar s-a implicat activ si public de la inaltimea functiei si a folosit influenta institutiei prezidentiale in mod partizan”, se precizeaza in cererea de suspendare prezentata de Tariceanu.

Social-democratii, in dilema

Pesedistii nu stiu cum sa o scoata la capat cu suspendarea presedintelui

Cu mintile infierbantate de gandul ca-l vor umili din nou pe presedinte, multi parlamentari pesedisti s-au aratat dispusi sa mearga pe mana Tariceanu. De partea cealalta insa, exista si voci in partid care sustin ca liderul PLR „le-a dat leapsa”. „Pentru Tariceanu este o lovitura de imagine. Noi, ca partid, nu iesim bine de aici. Daca votam suspendarea ii dam posibilitatea lui Basescu sa intre in joc, sa stranga voturi pentru partidul lui. Daca spunem ca nu sustinem un astfel de demers, o sa fim acuzati ca am batut palma cu Basescu. Trebuie analizat. Nu putem sa ne aruncam cu capul inainte”, a declarat un senator PSD. Mai mult, acesta a precizat ca social-democratii iau in calcul si o varinata in care sa nu se ajunga la referendumul de demitere. „Calculele nu au fost corect facute. Daca-l suspendam pe 23 septembrie, in cel mult 30 de zile trebuie sa facem si referendumul. Deci nu se poate suprapune cu primul tur al prezidentialelor. Mai degraba l-am suspenda intre primul si al doilea tur al alegerilor si nu s-ar mai ajunge la referendumul de demitere. Ar fi doar un gest al Parlamentului, o palma pe obrazul unui presedinte care nu a facut niciodata cinste acestei tari”, a spus social-democratul.

PC – „DA”, UDMR – „BA”

Calin Popescu Tariceanu vrea sa-l vada demis pe presedinte

Dupa o scurta intalnire cu Calin Popescu Tariceanu, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, s-a aratat mai dispus ca niciodata sa lupte impotriva lui Traian Basescu. „In ce priveste calendarul pentru suspendarea presedintelui propus de domnul Tariceanu, opinia majoritara in cadrul grupurilor de senatori si deputati ai PC este aceea de a sustine acest demers. Opinia colegilor mei este ca indiferent daca suntem in prima zi de mandat sau ultima zi de mandat, legea fundamentala trebuie sa fie respectata indiferent de cine este pentru o perioada presedinte sau in orice functie importanta in stat”, a afirmat Constantin. De partea cealalta, conducerea UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor, a catalogat drept „inoportuna” o noua suspendare a sefului statului. „Este inutila declansarea procedurii de suspendare a presedintelui. Cel care face acest lucru ar privi spre trecut si nu spre viitor. Motive constitutionale putem cauta. Eu nu am cautat, nu am analizat activitatea presedintelui de la ultima suspendare si pana azi. (…) In acordul de colaborare nu am prevazut acest lucru. Putem discuta mult si bine. Dar daca cineva vrea sa dea sansa presedintelui o luna de zile sa faca campanie, sa spuna acest lucru. Noi nu consideram ca asta este menirea noastra, deci nu afecteaza in niciun fel prezenta noastra in coalitie”, a explicat Kelemen Hunor.

Ilie Sarbu nu face politica pentru cetateni

Pe Ilie Sarbu l-a luat gura pe dinainte

Incercand sa explice cum sta treaba cu suspendarea presedintelui, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a facut o gafa de zile mari. Concret, tata socru’ a spus pe sleau ca romanul de rand nu are nimic de castigat de pe urma acestei actiuni si nici macar nu este luat in seama de politicieni. „Cetateanul nu castiga nimic. Aici nu este vorba despre cetatean”, a afirmat Sarbu, precizand ca nici de pe urma politicilor lui Traian Basescu romanii nu au avut niciun beneficiu. „Este vorba de ambitia domnului Basescu. Cetatenii romani nu au castigat nimic de pe urma sa”.

[poll id=”836″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.068 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger