AcasăPoliticaPSD recurge la solutia EBA pentru europarlamentare

PSD recurge la solutia EBA pentru europarlamentare

Inspirat de modelul EBA, PSD a pus la cale sporirea zestrei sale europarlamentare cu ajutorul catorva candidaturi ”sub acoperire”.

Candidatura independento-pedelista a Elenei Basescu i-a inspirat pe pesedisti
CORINA UNGUREANU - Sustinuta de PSD din umbra, fosta gimnasta are sanse mari sa prinda un fotoliu in Parlamentul European
DIANA SEVERIN - O independenta care ar vrea sa ”vamuiasca” voturile prahovenilor in favoarea PSD
MIHAELA MIHAI - Fosta cantareata a dovedit deja ca-si doreste sa ajunga europarlamentar

Pentru ca iarna-i grea si impozitele marite, social-democratii lui Victor Ponta s-au gandit la o solutie de avarie, respectiv sa sprijine, la scrutinul europarlamentar din primavara, trei candidaturi ”independente” a tot atator doamne: Corina Ungureanu (celebra gimnasta), cantareata Mihaela Mihai si Diana Severin – fosta sefa a Vamii Prahova. Iar ca sa fie clar ca independenta este doar jucata, informatia vehiculata pe tema precizeaza si ca pesedistii au strans deja semnaturile necesare depunerii celor trei candidaturi (cate 100.000 pentru fiecare). Ce-i drept, metoda nu este originala, ci plagiaza ”modelul EBA” – folosit de Elena Basescu si de PDL in 2009, cand mezina presedintelui Basescu a candidat independent, dar PDL a opintit la culegerea de semnaturi si de voturi.

In cazul Ungureanu, lucrurile sunt deja clare, fosta campioana la gimnastica anuntand chiar ea, inca din august, ca vrea sa candideze pe cont propriu la europarlamentare, motiv pentru care a si demisionat din PSD. ”Voi prezenta pe larg motivele in perioada urmatoare”, promitea atunci Ungureanu, fara a reveni insa, nici pana astazi, asupra subiectului. In ceea ce o priveste pe Mihaela Mihai, sigur este doar ca fosta cantareata si-a mai incercat in 2009 norocul la Parlamentul European, dar, pentru ca nu a reusit sa stranga decat 15.000 de semnaturi, BEC i-a respins candidatura. Ultimul nume vehiculat este cel al Dianei Severin, o doamna care stie deja ce inseamna o lupta electorala de la localele din 2012, cand a candidat, din partea PPDD, pentru Primaria Ploiesti. Din pacate pentru cariera ei politica, pepededistii nu i-au apreciat prestatia si au exclus-o din partid in scurta vreme.

[poll id=”640″]

author avatar
Simona Badulescu
2.477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger