AcasăPoliticaPSD ramane descoperit!

PSD ramane descoperit!

Condamnarea liderului PSD in dosarul ”Referendum” a venit la pachet cu o cerere de demisie

Condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea in dosarul ”Referendum” si acuzatia lui Victor Ponta referitoare la  ”ofiterul acoperit” care unelteste sa ia puterea in PSD a aruncat in aer social-democratia mioritica.

Condamnarea liderului PSD in dosarul ”Referendum” a venit la pachet cu o cerere de demisie

Invidiosi probabil pe liberalii care tin prima pagina cu circul lor de doi bani, pesedistii au vrut sa arate ca tot ei sunt mai cu mot si au declansat un razboi intern adevarat. Unul cu injuraturi de morti si de mame, plus cereri reciproce de demisii la varf, sa se bucure si urechile electoratului de stanga, nu numai cele ale votantilor de dreapta. Iar ca dovada ca sunt oameni seriosi, pesedistii s-au acuzat din primul moment unii pe altii ca sunt ofiteri acoperiti si/sau securisti, de se cruceste bietul Ion Iliescu intrebandu-se ce duh rau a intrat in urmasii lui. Concret, totul a debutat cu cererea lui Valeriu Zgonea, presedintele executiv al PSD, ca Liviu Dragnea sa se retraga rapid din presedintia PSD, odata ce a devenit penal cu acte-n regula. Solicitare care a calcat pe nervi majoritatea liderilor PSD, dintre care multi cocheteaza la randul lor cu Justitia, in calitate de urmariti penali deocamdata. Rapus la voturi in Biroul Executiv al partidului, Zgonea s-a refugiat pe Facebook, de unde a continuat sa-i ceara lui Dragnea sa se retraga din fruntea PSD: ”PSD e un partid de oameni onesti si seriosi, care nu merita sa duca povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt acestia. Acesta este dreptul lor. Si nu o abstractie. A fi lider inseamna a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar in PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumatate de milion de suflete. Carora trebuie sa le insufle incredere si speranta. Nicidecum sa le arunce in spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care si eu si Liviu l-am impartasit atunci cand am venit in fata Congresului. Este un crez de care eu ma voi tine pana la capat! Sper si cred ca, dupa toata emotia de vineri, te vei tine si tu, Liviu!”. In loc sa plece Dragnea, Paul Stanescu (lider PSD Olt) si Catalin Radulescu (presedinte PSD Diaspora) au sarit sa ceara demisia lui Zgonea. ”Eu cred ca Zgonea ar trebui sa-si dea demisia din toate functiile detinute in partid pentru pozitia pe care a luat-o vizavi de presedintele PSD, dupa hotararea nedreapta care a fost data”, a decretat Stanescu. Si mai radical s-a dovedit a fi Radulescu, care este si unul dintre clienti fideli ai DNA.

Ridicarea la lupta impotriva lui Dragnea i-ar putea aduce presedintelui executiv al PSD excluderea din partid

Acesta nu numai ca a cerut demisia din functii a lui Zgonea, dar a si sustinut ca acesta este un ”securist” care nu are ce cauta in PSD. ”Am fost primul care de doi ani am sesizat implicarea acestui securist (Zgonea – n.r.) in blocarea oricaror modificari legislative ale codului penal, ale incompatibilitatilor si conflictului de interese, modificari care ar fi diminuat abuzurile procurorilor DNA si dosarele politice facute la comanda liderilor politici. Toata activitatea acestui om a fost pentru a distruge PSD si pentru a elimina toti liderii politici importanti si cunoscuti din toate judetele din PSD pentru ca impreuna cu o gasca masonica-securista sa puna mana pe PSD asa cum au pus mana si pe Camera Deputatilor”, a perorat plin de patos Catalin Radulescu.

Ponta si Tudose isi fac deServicii

”Ofiterul acoperit” din PSD i-a incaierat pe Victor Ponta si Mihai Tudose

Dupa ce Victor Ponta a revenit si a spus ca sustinut ca ”ofiterul acoperit” care activeaza in PSD si vrea sa preia puterea in partid nu este Valeriu Zgonea, ci ”un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern”, cei aflati in aceasta situatie (Nicolae Banicioiu, Ecaterina Andronescu, Doina Pana, Mihai Tudose) au ”declinat” public onoarea, afirmand ca nu de ei este vorba. In context, Mihai Tudose (fost ministru al Economiei, Turismului si Comertului in ultimul guvern Ponta) sugereaza ca Ponta putea sa stie de existenta ofiterului in cauza doar daca el insusi activeaza sub acoperire: ”Ca sa stii din interior, trebuie sa fii de acolo”. Mai mult, Tudose spune ca Ponta trebuie sa-si asume pana la capat atat dezvaluirea in sine, cat si responsabilitatea pentru ea: ”Ce spune Victor e problema lui, sa spuna el cu subiect si predicat despre cine vorbeste si cu asta-basta (…) Victor Ponta e avocat. Daca el stie despre o situatie ilegala in care se afla un coleg din PSD si nu o face publica si nu o sesiseaza, inseamna ca e complice”.

Mihai Tudose
author avatar
National
495 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger