AcasăPoliticaPSD paseaza castanele fierbinti ale referendumului in mana PNL

PSD paseaza castanele fierbinti ale referendumului in mana PNL

Liviu Dragnea considera mai oportun ca referendumul pentru Constitutie sa fie organizat intr-o singura zi

Social-democratii nu cred ca pariul pe Constitutie poate fi castigat. In consecinta, ca sa nu-si incarce nota de plata cu un nou esec politic, pesedistii prefera sa-i lase la butoane pe partenerii de la PNL.

Liviu Dragnea considera mai oportun ca referendumul pentru Constitutie sa fie organizat intr-o singura zi

Comasarea referendumului pentru validarea Constitutiei cu europarlamentarele a fost un moft al liberalilor, sustin social-democratii lui Victor Ponta, precizand din capul locului ca principala lor tina este un scor bun in alegeri. Ca atare, pesedistii se gandesc sa le faca onoarea liberalilor si sa-i lase pe ei sa coordoneze campania pentru referendum. ”Este ambitia lor si tema lor de campanie. In BPN noi ne-am declinat aceasta responsabilitate. Am decis ca ar fi mai bine ca PNL sa avanseze o propunere in ceea ce priveste seful de campanie”, au precizat surse din PSD.

Au aparut primele dispute

Daca initial uselistii anuntasera ca referendumul va fi organizat in zilele de 24 si 25 mai, ieri, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a avansat o noua varianta: 25 mai, ziua alegerilor.  ”Sunt mai multe pareri. Eu, de exemplu, nu sunt foarte sigur ca doua zile inseamna mai bine, din punct de vedere al conditiilor de organizare. Nu stiu daca este chiar foarte usor sa organizezi in doua zile. Poate o singura zi este cea mai buna solutie si pentru referendum si pentru europarlamentare. (…)  In situatia asta, unu plus unu nu e obligatoriu sa fie egal cu doi, pentru ca s-ar putea ca un cetatean sa nu fie hotarat in ce zi sa vina si pana la urma sa nu mai vina in nicio zi – sambata sa zica ca se duce duminica si duminica sa constante ca nu are timp sau chef”, a explicat Dragnea. Solutia vicepremierului nu este insa deloc pe placul liberalilor, care au reactionat imediat prin intermediul purtatorului de cuvant al partidului. ”Decizia pe care o cunoaste toata lumea, anuntata acum o saptamana si de conducerea USL, este de organizare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei in doua zile, cu toate argumentele prezentate de liderii USL cu aceasta ocazie. Daca domnul Dragnea are alte elemente, discutia trebuie purtata din nou, tot la nivelul conducerii USL, si decizia tot aici trebuie luata”, a afirmat Cristina Pocor.

[poll id=”678″]

author avatar
Adelina Ionicel
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger