AcasăPoliticaPSD nu a luat inca o decizie. Ponta: Suspendarea presedintelui presupune implicatii...

PSD nu a luat inca o decizie. Ponta: Suspendarea presedintelui presupune implicatii interne si internationale

Liderul PSD, premierul Ponta, spune ca e nevoie sa fie analizate atat implicatiile la nivel intern, cat si extern, inainte ca formatiunea sa sa ia o decizie cu privire la sustinerea sau respingerea demersului privind suspendarea sefului statului, initiat de fostul premier Tariceanu.

Desi vede demersul ca pe un semnal de alarma tras de Tariceanu, menit sa atraga atentia ca presedintele „nu poate fi scuzat” doar pentru ca mai are putin si isi incheie mandatul la Cotroceni, primul-ministru a lasat sa se inteleaga ca, inainte ca partidul in fruntea caruia se afla sa isi anunte pozitia fata de acest demers, e nevoie de o analiza atenta. Iar acest lucru nu s-a intamplat inca. „Noi nu am luat, inca, o decizie politica. (…) Cred ca din punct de vedere moral si social domnul Basescu nu poate sa plece, pur si simplu, din functie, fara niciun fel de sanctiune morala”, a afirmat premierul.

Cu toate acestea, Ponta a invocat ca, dincolo de aceste aspecte, nu pot fi ignorate efectele de ansamblu ale unei asemenea actiuni.  „Suspendarea presedintelui presupune niste implicatii interne si internationale. Pot sa trec peste ceea ce simt si pot sa asum responsabilitatea evaluarii tuturor rezultatelor si efectelor implicatiilor unei asemenea actiuni. O sa facem o analiza in PSd si vom lua o decizie”, a punctat seful Guvernului.

Intrebat in legatura cu presupusele incalcari ale Constitutiei de catre seful statului, Ponta a evitat un raspuns, motivand ca nu e el cel care trebuie sa stabileasca acest aspect. „Eu nu sunt judecator suprem ca sa spun eu ce a incalcat si ce nu a incalcat”, a punctat seful Guvernului.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger