AcasăPoliticaPSD ingroapa votul prin corespondenta

PSD ingroapa votul prin corespondenta

Cunoscut pentru darul lui de a scoate si mortii la vot, liderul PSD Liviu Dragnea demonstreaza ca este la fel de abil atunci cand vrea sa toarne tarana peste teme care nu sunt pe placul pesedistilor.

Asa se explica decizia prin care Valeriu Zgonea a fost mandatat „sa rezolve” problema votului prin corespondenta. Desi pe masa Parlamentului exista deja o lege prin care s-ar putea institui votul prin corespondenta, Dragnea si ai lui au venit cu o alta propunere. O cale lunga si anevoioasa, care ar putea ingropa definitiv aceasta tema.

„Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat sa elaboreze un set de principii — sigur, sa se consulte cu ceilalti colegi din Parlament — pe care sa le inainteze Autoritatii Electorale Permanente, care, intr-un timp rezonabil, sa transmita partidelor politice parlamentare un proiect de lege care sa cuprinda aceste principii”, a anuntat liderul PSD, la finalul reuniunii Biroului Permanent National.

Ca si in cazul Codului fiscal, Dragnea sustine ca liderii partidelor parlamentare se vor intalni si vor lua o decizie politica pe forma finala a acestei legi concepute de AEP.

„De prea mult timp se discuta despre aceasta lege. Pozitia PSD e foarte clara: respectarea drepturilor romanilor aflati in afara granitelor tarii, in special dreptul la vot, si securizarea votului”, a conchis Dragnea.

author avatar
National
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger