AcasăPoliticaPSD il ingroapa pe Crin in sondaje

PSD il ingroapa pe Crin in sondaje

Fortati de Traian Basescu sa renunte la ideea alegerii viitorului presedinte pe o noua Constitutie, pesedistii i-au pus gand rau prezidentiabilului Crin Antonescu.

Pesedistii opintesc sa scape de Crin Antonescu, fapt confirmat indirect si de Ioan Rus (foto jos)

Ioan Rus

Pe sleau spus, social-democratii vor sa se descotoroseasca rapid de liberal, pe care nu-l vor lasa in ruptul capului sa ajunga la Cotroceni cu toate atributiile rezervate presedintelui prin actuala Constitutie. Socoteala fiind facuta, tot ce mai ramane de facut este sa se foloseasca o metoda cat mai eleganta, in asa fel incat PSD sa nu poata fi acuzat ca el este de vina pentru ruperea USL. Iar solutia minune este deja livrata, negru pe alb, chiar de protocolul USL, unde se precizeaza ca Uniunea va fi reprezentata la alegerile prezidentiale de candidatul ”cel mai bine cotat in sondaje” – mentiune care face absolut inutila desemnarea lui Crin Antonescu de congresele celor trei partide fondatoare, PSD, PNL si PC. Odata decisa ingroparea candidaturii lui Antonescu cu ajutorul sondajelor, pe piata au si fost aruncate doua cercetari sociologice de acest fel, efectuate de CSCI si CSOP, in care Antonescu este ba sub Traian Basescu, ba la egalitate cu el.

Mai mult, CSCI sustine ca nu mai putin de 68% dintre respondenti se declara convinsi in existenta unei ”intelegeri politice” intre Antonescu si Basescu – situatie echivalenta cu o crima in ochii electoratului USL. Jar pe foc pune social-democratul Ioan Rus care, intr-una dintre rarele sale aparitii televizate, decreteaza: ”Antonescu nu-mi place si nu mi-a placut niciodata. Punct”. In schimb, Rus se grabeste sa adauge ca George Maior si Mugur Isarescu au toate calitatile necesare unui bun presedinte.

author avatar
Simona Badulescu
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger