AcasăPoliticaPSD, de la „Valea Plangerii” la Zidul Plangerii

PSD, de la „Valea Plangerii” la Zidul Plangerii

In timp ce Liviu Dragnea a fost nevoit sa mearga la Brasov si sa le scuipe-n san baronilor ca sa le mai treaca de spaima DNA, Victor Ponta a dat o fuga cu sotia pana la Ierusalim.

Liviu Dragnea i-a mangaiat pe cap pe alesii PSD cu probleme
De la Zidul Plangerii, Victor Ponta si sotia Daciana Sarbu le transmit urari de bine social-democratilor

Jale mare in PSD, dupa ce ANI si DNA i-au luat la tinta pe primarii si presedintii de consilii judetene. Demoralizati, social-democratii s-au reunit la Brasov ca sa treaca in revista pierderile si sa ia lumina de la liderii de la centru.  Desi isi doreau sa schimbe impresii si cu Victor Ponta, pesedistii au trebuit sa se multumeasca doar cu presedintele executiv Liviu Dragnea si cu secretarul general Andrei Dolineaschi. Desi nici starea lui de spririt nu era prea stralucita, cu doar o zi in urma declarase ca nu poate sa spuna cati pesedisti de frunte vor mai ramane in picioare pana la sfarsitul anului, Dragnea a precizat ca nu doreste sa vorbeasca despre „lucruri triste” (dosarele DNA- n.r) si le-a cerut colegilor sai sa nu se teama de procurori si sa se mobilizeze pentru campanie. Constient ca mesajul sau nu prea are succes, presedintele executiv al PSD le-a promis baronilor ca va cauta o solutie macar pentru problema ANI. „Este greu de inteles pentru cineva ca poate exista conflict de interese intre public si public. O sa reluam discutia. Cred ca regimul incompatibilitatilor ar trebui mult mai bine lamurit. Ceea ce s-a convenit azi a fost sa generam o discutie serioasa cu ANI chiar saptamana viitoare, sa nu se transforme intr-un fenomen”, a afirmat Dragnea.

Ponta le trimite vederi din Israel

La drept vorbind, social-democratii au primit incurajari si de la Victor Ponta. Unele virtuale, transmise prin intermediul Facebook. Si tot pe cunoscuta retea de socializare, premierul a postat mai multe fotografii, in care apare alaturi de sotia Daciana Sarbu la Zidul Plangerii si in fata Catedralei Mormantului Sfant. Altfel spus, Ponta a vrut sa le arate baronilor ca a luat in serios toate necazurile lor si a incercat sa le puna o vorba buna la „Cel de Sus”.

Dancu vede partea plina a paharului

Pe principiul „crede si nu cerceta”, minunea pe care baronii PSD o asteapta este ca si infaptuita. Cel putin asta sustine social-democratul Vasile Dancu, cel care, in calitatea sa de sociolog, vede cum partidul creste dupa fiecare lovitura aplicata de DNA. „Ceea ce se intampla la ora actuala in urma acestei asa-zise campanii a DNA este ca PSD-ul a ajuns la un scor la care n-a fost niciodata inainte de alegeri”, a afirmat Dancu, citat de gandul.info. Ca sa fie si mai convingator, sociologul a pus sondajele pe masa: „De cand masor eu, de vreo 15 ani, PSD este la peste 40% intentie de vot, consolidat la 42%. Este un paradox”.

Iliescu isi ia mana de pe baroni

„Indiferent de pozitia din partid, fiecare este responsabil in fata legii”. Acesta este mesajul transmis de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, social-democratilor care au pretentia ca partidul sa faca zid in jurul lor. „Justitia trebuie sa-si faca datoria, indiferent despre cine este vorba si partidul nu poate sa apere oameni care intra in conflict cu legea. Asta nu compromite partidul, ba din contra”, a mai spus Iliescu.

[poll id=”731″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
992 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger