AcasăPoliticaPSD a semnat un protocol si cu ALDE, inainte de alegeri

PSD a semnat un protocol si cu ALDE, inainte de alegeri

La cateva zile dupa ce social-democratii semnau o astfel de intelegere politica- vizand, intr-o prima faza, alegerile locale- cu reprezentantii UNPR-ului condus de Gabriel Oprea, Liviu Dragnea a parafat un astfel de protocol si cu ALDE.

Astfel, in urma cu doar cateva zeci de minute, cei trei lideri ai formatiunilor – Dragnea, pe de-o parte, si Tariceanu si Constantin, pe de cealalta parte, s-au asezat la aceeasi masa, la Palatul Parlamentului, pentru a-si pune semnatura pe documentul cu pricina, valabil pentru scrutinul local.

Din cate a lamurit Dragnea, la scurta vreme de la parafarea intelegerii politice cu ALDE, ca, din punctul de vedere al PSD-ului, protocolul presupune ca organizatiile locale ale PSD nu pot incheia aliante electorale, in teritoriu, altele decat cu ALDE si UNPR. Insa nu si cu alte partide, cum ar fi PNL-il condus de Blaga si Gorghiu, sau Miscarea Populara – condusa de Basescu- sau alte formatiuni. Dar ca decizia finala apartine organizatiilor din teritoriu, in functie de ce vor „considera necesar”.

Momentan, reprezentantii celor doua formatiuni nu au decis daca vor incheia o astfel de intelegere electorala si pentru scrutinul parlamentar, acest aspect urmand sa ie dezvatut abia dupa localele din vara.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger