AcasăPoliticaPropunerea legislativa privind reducerea numarului de parlamentari, respinsa in Senat

Propunerea legislativa privind reducerea numarului de parlamentari, respinsa in Senat

Proiectul legislativ care vizeaza reducerea cu 200 de parlamentari a numarului alesilor neamului care fac parte din Legislativ a fost respins – in mod cat se poate de categoric, dupa cum o arata rezultatul votului-  in Camera Superioara a Parlamentului.

Demersul legislativ initiat de opt alesi ai neamului, printre ei fi fostul sef al PMP, actualmente candidat al formatiunii pentru Primaria Sectorului 1, si depututul Petru Movila, nu a trecut de votul senatorilor. Trebuie spus ca proiectul legislativ ce prevede reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost supus, marti, votului reprezentantilor Senatului, in calitate de prima camera sesizata. Doar ca in favoarea acestui proiect s-au pronuntat doi senatori, restul de 86 alegand sa spuna ‘nu’, in timp ce alti trei s-au abtinut de la vot.

Dupa cum era de asteptat, rezultatul votului l-a nemultumit total pe Eugen Tomac, deputatul postand pe contul sau de Facebook urmatorul mesaj: „Senatul a omorat, astazi, vointa a 7.765.573 de cetateni romani care au decis ca vor un Parlament cu maximum 300 de parlamentari. PSD, PNL, ALDE, UNPR si UDMR nu sunt de acord cu cetatenii romani. Ei au votat pentru pastrarea structurii actuale, cu 500 de alesi ineficienti”.

Urmatorul pas pe care il va parcurge aceasta initiativa este dezbaterea in Camera Deputatilor, dupa care urmeaza votul. Va amintim ca aceasta Camera este for decizional in privinta acestei propuneri legislative.

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger