AcasăPoliticaProiect pentru modificarea statutului politistului. PNL ia urma lui Gabriel Oprea!

Proiect pentru modificarea statutului politistului. PNL ia urma lui Gabriel Oprea!

Dupa ce liderul UNPR a propus introducerea unor pedepse mult mai aspre pentru ultraj comis impotriva oamenilor legii, liberalii cer si ei modificarea Statutului politistului.

Impulsionati de cazul politistului Gheorghe Ionescu (ucis de un sofer beat, care l-a luat pe capota si l-a tarat sute de metri), politicienii vor sa le asigure politistilor aflati in actiune o protectie mult mai solida.

Startul l-a dat ministrul de Interne, Gabriel Oprea, care a initiat deja modificarea Codului Penal, astfel incat pedepsele prevazute pentru ultraj comis contra oamenilor legii sa ii descurajeze pe amatori. ”Sustin cu tarie ca cei care reprezinta autoritatea statului trebuie sa fie respectati si mai bine protejati de lege”, si-a motivat actualul ministru de Interne demersul.

Convinsi la randul lor ca legea trebuie sa-i protejeze cu adevarat pe cei care vegheaza la aplicarea ei, liberalii cer acum modificarea Statului politistului.

”PNL are in vedere modificarea si completarea Statutului politistului in sensul asigurarii unei protectii depline a politistului aflat in actiune. Pe de alta parte, PNL considera ca este necesara, totodata, si definirea principiilor care vor sta la baza elaborarii ghidului carierei politistului, precum si o mai buna remunerare a politistului in functie de actiunile pe care acesta le desfasoara (actiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detasari, misiuni in teritoriu national, misiuni externe, etc)”, a detaliat vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre propunerea.

author avatar
Simona Badulescu
706 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger