AcasăPoliticaProgramul Prima Casa, extins si pentru romanii care locuiesc in strainatate

Programul Prima Casa, extins si pentru romanii care locuiesc in strainatate

Ioana Petrescu

La aproape cinci ani de cand a inceput sa fie pus in practica, programul Prima Casa va fi extins si pentru romanii care locuiesc in afara tarii.

Ioana Petrescu

Vesti bune pentru romanii stabiliti in strainatate, care vor sa isi construiasca sau sa isi cumpere o locuinta. Programul Prima Casa va fi largit, in asa fel incat sa ii cuprinda si pe romanii aflati in afara granitelor. Proiectul de act normativ a fost postat, luni, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Astfel, conform proiectului de Hotarare de Guvern, va fi stabilit un plafon destinat pentru garantarea achizitiei sau a construirii unei locuinte de catre romanii care locuiesc in strainatate, si care au atat permis de sedere, cat si de munca, eliberate de catre autoritatile statelor in care lucreaza, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

„Este o propunere venita din practica, prin care dorim sa sprijinim pe romanii care muncesc in strainatate sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta. In acelasi timp, masura va contribui la o administrare mai eficienta si la cresterea gradului de utilizare a portofoliului de garantii din Programul Prima casa”, e de parere Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.

Potrivit precizarilor reprezentantilor MFP, pana la 31 octombrie, plafonul garantiilor acordate exclusiv acestui proiect este de 25 de milioane de lei, suma alocata din plafonul ramas nealocat si/sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare in cadrul Programului Prima casa.

318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger