AcasăPoliticaProcurorii ploiesteni au admis cautiunea depusa de Ghita

Procurorii ploiesteni au admis cautiunea depusa de Ghita

Anchetatorii anticoruptie ploiesteni au emis o ordonanta de admitere a cererii de consemnare a cautiunii in cazul lui Sebastian Ghita, ceea ce inseamna ca acesta a depus suficiente garantii pentru a ajunge la suma stabilita de procurorii DNA Ploiesti, la finele lunii trecute, cand au dispus plasarea sa sub control judiciar pe cautiune.

Asadar, procurorii au admis, in cel din urma, cautiunea depusa de catre deputat, in conditiile in care, in prima faza, se aflase ca garantiile depuse de Sebastian Ghita in cuantumul celor 13 milioane de euro, cat a fost stabilita cautiunea, odata cu plasarea sa sub control judiciar, nu ar fi fost suficiente pentru a acoperi suma mentionata.

Anuntul in acest sens a fost facut joi, din directia DNA-ului, prin intermediul unui scurt comunicat, din care aflam ca parlamentarul a garantat inclusiv cu opere de arta. „La data de 28 aprilie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au admis cererea inculpatului GHITA SEBASTIAN AURELIAN, deputat in Parlamentul Romaniei, de constituire a cautiunii in limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86.652.513,50 lei”, mentioneaza procurorii, reprezentantii DNA precizand, totodata, faptul ca „in conformitate cu dispozitiile art. 217 C pr. pen. cautiunea garanteaza participarea inculpatului la procesul penal si respectarea de catre acesta a obligatiilor, putand servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infractiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii”.

Va reamintim ca, pe 31 martie, cand anuntau ca l-au plasat sub control judiciar, procurorii notau si acuzatiile pe care i le aduc deputatului, printre ele figurand si cea de folosirea unor informatii nedestinate publicitatii, dare de mita si santaj.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger