AcasăPoliticaProcurorii cer instantei control judiciar pentru Olguta Vasilescu

Procurorii cer instantei control judiciar pentru Olguta Vasilescu

Desi au trimis-o in judecata in stare de libertate, procurorii DNA cer acum ca Vasilescu sa fie plasata sub control judiciar, cea mai blanda dintre masurile preventive.

Invocand faptul ca in ultimele zile primarita Craiovei a postat pe o retea de socializare, printre altele, acte din dosarul in care este urmarita penal, iar apoi a avut o interventie la un post de televiziune in aceeasi privinta, procurorii DNA cer Tribunalului Bucuresti, instanta ai carei magistrati au primit spre solutionare cauza, plasarea Liei Olguta Vasilescu sub control judiciar. Totodata, anchetatorii DNA ar vrea ca magistratii sa dispuna ca social-democrata sa nu aiba voie sa se apropie si sa nu comunice, de niciun fel, cu anumite persoane.

Anuntul din directia DNA a fost facut public vineri dupa-amiaza, prin intermediul unui comunicat de presa, in care sunt prezentate detalii cu privire la motivele formularii acestei cereri. Pe care vi le prezentam in cele ce urmeaza, integral:

Cererea procurorilor adresata Tribunalului Bucuresti a fost formulata pentru urmatoarele motive:

In intervalul de timp consecutiv inregistrarii cauzei pe rolul instantei si dupa primirea actului de sesizare, inculpata Vasilescu Lia Olguta a postat selectiv, pe pagina sa dintr-o retea de socializare, acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

Aceasta actiune a inculpatei a generat in mass-media, in perioada 30.07.2016 – 31.07.2016, ample reactii in legatura cu postarile efectuate.

In concret, inculpata a incercat discreditarea martorului denuntator, publicand o fotografie a acestuia si formuland comentarii in legatura cu credibilitatea afirmatiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenintat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguta. In aparenta aceasta a intervenit in discutii cerand decenta, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau.

O alta apreciere relevanta in pozitia adoptata de inculpata este cea referitoare la alti martori audiati in timpul urmaririi penale, potrivit careia sustinatorii sai vor avea posibilitatea, in continuare, in mediul ales pentru comunicare de inculpata, sa ii cunoasca pe oamenii de afaceri care ar fi denuntat-o calomnios, sugerand astfel indirect ca va face publice date despre acestia.

Astfel, incepand cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat in spatiul public virtual si, in acest cadru, diferit de cel legal processual, intr-un mod agresiv ca limbaj, si-a facut aparari, a invocat exceptii si cereri. In raport cu realitatea cauzei, respectiv ca faptele retinute in sarcina sa se bazeaza pe probe temeinice, alegerea spatiului virtual public ca optiune procesuala pentru invocarea de cereri si exceptii, criticand probele administrate, legalitatea si temeinicia lor, este incompatibila si contrara dispozitiilor procesual penale.

La data de 3 august 2016, prin interventia sa la un post de televiziune, inculpata a exprimat o pozitie prin care s-a aparat in aceeasi maniera si a continuat sa supuna un alt cadru decat cel procesual si unei altfel de analize decat cea a judecatorului, dosarul in care s-a dispus trimiterea sa in judecata, aflat in prezent pe rolul Tribunalul Bucuresti.

In concluzie, procurorii apreciaza ca luarea masurii controlului judiciar s-ar impune ca o garantie a bunei desfasurari a procesului penal, masura proportionala cu gravitatea acuzatiilor formulate in dosarul penal si conduita procesuala a inculpatei”.

Va reamintim ca procurorii au trimis-o pe Vasilescu in judecata pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger