AcasăPoliticaProcurorii au pus sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea

Procurorii au pus sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Fostul vicepremier s-a ales cu sechestru pe anumite bunuri. Nu este, insa, singurul in cazul caruia anchetatorii DNA au dispus aceasta masura.

La scurta vreme de cand Gabriel Oprea a parasit sediul DNA, in aceasta dimineata, procurorii anticoruptie au anuntat – prin intermediul unui comunicat- faptul ca au decis – atat in cazul sau, cat si al fostilor conducatori ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) Gheorghe Nicolae si Gabriel Pavel- plasarea sub sechestru a mai multor bunuri care le apartin, in vederea recuperarii prejudiciului pe care anchetarii l-au stabilit in „dosarul DIPI”, cum e cunoscuta cauza opiniei publice.

Iata ce precizeaza procurorii pe acest subiect:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au instituit masura sechestrului asigurator, asupra mai multor cladiri si terenuri situate in municipiul Bucuresti, respectiv judetul Ilfov si Giurgiu ce apartin inculpatilor Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe si Pavel Gabriel-Nicolae, pana la concurenta sumei de 410.000 lei.

Aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpati a infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, retinuta in sarcina lor.

Inculpatilor Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe si Pavel Gabriel-Nicolae le-a fost adusa la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii, in conformitate cu dispozitiile CPP”.

Va reamintim ca in dosarul de fata, senatorii au incuviintat cererea DNA privind urmarirea penala a fostului ministru Oprea in luna februarie acest an, fostul vicepremier fiind cercetat pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

author avatar
Cristina Stefan
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger