AcasăPoliticaProcesul lui Liviu Dragnea, amanat pana in noiembrie

Procesul lui Liviu Dragnea, amanat pana in noiembrie

La o zi dupa ce s-a aflat la Alexandria, unde si-a anuntat oficial decizia de a intra in cursa pentru sefia PSD, Liviu Dragnea a revenit in Capitala, fiind prezent, luni, la Instanta Suprema, unde fusese programat un prim termen al judecarii apelului in „dosarul Referendumul”. Insa atat social-democratul, cat si restul persoanelor cercetate in aceasta cauza au aflat ca magistratii au dispus amanarea procesului.

Drept urmare, apelul in dosarul in care atat actualul lider interimar al PSD, cat si alte 70 de persoane sunt acuzate intr-o cauza penala in legatura cu referendumul privind demiterea fostului presedinte Traian Basescu, va fi judecat peste aproape doua luni. Mai precis, noul termen dispus, luni dimineata, de catre magistratii din completul de la Instanta Suprema este 23 noiembrie. Masura amanarii a fost luata ca urmare a faptului ca avocatii a nu mai putin de zece dintre persoanele acuzate in acest dosar au formulat astfel de solicitari, drept urmare cererile lor au fost admise. Mai mult, se pare ca mai multe persoane vor sa dea noi declaratii in fata instantei.

Social-democratul Liviu Dragnea, prezent si luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmeaza, la randul sau, sa fie audiat, la urmatorul termen, fostul ministru exprimand o solicitare in acest sens. cat priveste decizia Instantei Suprene privind amanarea termenului cu doua luni, Dragnea a evitat sa faca prea multe comentarii, rezumandu-se sa spuna, la plecarea de la ICCJ, ca tot ce are de transmis o va face persoanl sau prin intermediul aparatorului sau legal, dar doar in sala de judecata. „Am luat act de acest termen. D-aia am facut apel ca sa am posibilitatea sa spun si in fata instantei de apel unele lucruri. (…) Ceea ce vom avea de spus – si eu si avocatul meu – vom spune numai in fata instantei”, a conchis liderul interimar al PSD.

Va reamintim ca, intr-o prima faza, Dragnea a primit o sentinta de un an cu suspendare in acest dosar, cunoscut in spatiul public drept „Dosarul Referendumul”. Procurorii DNA au facut apel, considerand ca pedeapsa primita de cel dintai este mai degraba „simbolica”.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger