AcasăPoliticaProblemele din Sanatate vor fi discutate si in CSAT

Problemele din Sanatate vor fi discutate si in CSAT

Pe fondul scandalului dezinfectantilor folositi in spitale si a anchetelor aflate in plina desfasurare, la mai multe institutii ale statului, inclusiv la Parchetul General, aflam ca viitoarea sedinta a CSAT-ului, cea de saptamana viitoare, va include si chestiuni ce tin de domeniul Sanatatii.

Anuntul a fost facut chiar de catre seful statului, in aceasta dupa-amiaza, intr-o conferinta, cu mentiunea ca, totusi, „nu in CSAT se rezolva problema”, ci doar se discuta, solutiile urmand sa fie gasite de catre institutiile abilitate. „Am cerut pentru aceasta lamurire in CSAT materiale de la Ministerul Sanatatii, de la institutiile care au informatii in legatura cu aceste chestiuni si am cerut sa vina nu doar cu prezentarea situatiei, ci si cu solutii (…) Politicile trebuie create la Ministerul Sanatatii. Tot Ministerul Sanatatii trebuie  (…) sa creeze proceduri care previn aparitia altor probleme de acest tip. Procurorii, politistii trebuie sa-i caute pe cei care, daca exista, sunt vinovati de incalcarea legii”, a precizat Klaus Iohannis.

Nu in ultimul rand, liderul de la Cotroceni a subliniat faptul ca, pe langa chestiunea biocidelor folosite in spitale, si alte chestiuni la care exista minusuri. „Avem numeroase probleme care pot fi rezolvate doar daca cei care au raspunderea vin cu solutii serioase, care pot fi puse in practica si le pun in practica”, a conchis Iohannis.

Ar mai fi de spus faptul ca viitoarea sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii va avea loc vinerea viitoare, pe 27 mai.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger